Fagudbuddet på hf-enkeltfag omfatter enkeltfag på gymnasialt niveau. De fleste fag fra de øvrige gymnasiale uddannelser kan i princippet udbydes som hf-enkeltfag. Du har mulighed for at tage en samlet hf via hf-enkeltfag, der svarer til den 2-årige hf-eksamen.
Undervisningen kan bestå af klasseundervisning, gruppearbejde, projektarbejde, opgaveskrivning og værkstedsundervisning. I værkstedsundervisningen bliver du trænet i studieteknik, metodisk arbejde og prøveaflæggelse.
Den enkelte uddannelsesinstitution kan desuden arrangere temadage, ekskursioner og fællesarrangementer og give mulighed for praktikophold.
Enkeltfagsundervisningen foregår ved voksenuddannelsescentre (VUC), hf-kurser, gymnasier og studenterkurser rundt omkring i landet. Der findes både dag- og aftenundervisning.
Eksamen
Ved enkeltfagsundervisningen er der skriftlige og/eller mundtlige prøver i næsten alle fag.
En samlet hf-eksamen som enkeltfagseksamen består af:
Prøve i fagene dansk på A-niveau, engelsk på B-niveau og matematik på C-niveau, idræt eller et kunstnerisk fag på C-niveau (billedkunst, dans, design og arkitektur, dramatik, mediefag eller musik), historie på B-niveau, religion på C-niveau, samfundsfag på C-niveau, biologi på C-niveau, geografi på C-niveau og kemi på C-niveau.
Derudover skal du til prøve i hvert af fagene i en fagpakke (med eller uden overbygning), prøve i valgfag, du får bedømmelse af den større skriftlige opgave samt en mundtlig prøve med udgangspunkt i et skriftligt eksamensprojekt.
Hvis du får eksamensbevis for en hel hf-eksamen, kan du ikke senere få indregnet karakterer fra enkeltfag.