Artikel

Persondatapolitik og cookies

Persondatapolitikken redegør for, hvordan Styrelsen for It og Læring (STIL) anvender de personoplysninger, du efterlader dig, når du besøger ug.dk.

På ug.dk indsamler vi oplysninger om vores brugere i overensstemmelse med databeskyttelsesloven. Oplysningerne indsamler vi for at yde den bedst mulige service og forbedre vores hjemmeside.

De oplysninger vi indsamler er:

  • IP-adresse (i anonymiseret form), sessions-ID (besøgs-ID) og tekniske oplysninger om den enhed, du tilgår hjemmesiden fra.
  • Personoplysninger som du selv giver os, eksempelvis i forbindelse med tilmelding til nyhedsbreve og webinars.
  • Svar i forbindelse med bruger- og tilfredshedsundersøgelser.
Fold alle afsnit ud

Personoplysninger ved abonnement på nyhedsbrev

Når du tilmelder dig et nyhedsbrev fra UddannelsesGuiden, giver du samtykke til, at vi kan udsende nyhedsbreve til dig som abonnent. Når du tilmelder dig, gemmer vi din e-mailadresse. Vi beder også om, at du oplyser arbejdsområde og kommune for at kunne sende dig mere målrettede nyhedsbreve. De oplysninger gemmer vi også.

Ug.dk benytter MailChimp til håndtering af nyhedsbreve. Når du tilmelder dig et nyhedsbrev, bliver dine data gemt hos MailChimp.

De indsamlede oplysninger bruges til at kunne udsende nyhedsbrevet, til at videreudvikle og forbedre nyhedsbrevet og til at føre statistik over brugen af nyhedsbrevet, som registreres i nyhedsbrevssystemet.

Ved udsendelse af nyhedsbreve anvendes der såkaldt Open Tracking. Det gør det bl.a. muligt at se om et nyhedsbrev åbnes af modtageren, hvornår det åbnes, information om anvendt mailprogram, din lokation baseret på din IP-adresse (hvorfra nyhedsbrevet er åbnet eller mailserver), samt eventuel information om anvendte links i mailen. Oplysninger der ligeledes gemmes.

Du kan når som helst afmelde dig nyhedsbrevet ved at følge det link, der indgår i et nyhedsbrev eller du kan afmelde dig her.

Hvis du ønsker indsigt i de oplysninger, som er registreret om dig i forbindelse med UddannelsesGuidens nyhedsbreve, kan du kontakte  MailChimp. Du kan også skrive direkte til ug.dk.

MailChimp er tilsluttet den såkaldte EU-U.S Privacy Shield ordning og anvender datacentre, der kan være placeret i lande uden for EU og EØS. EU-Kommissionen har fastslået, at Privacy Shield ordningen sikrer et tilstrækkeligt databeskyttelsesniveau (databeskyttelsesforordningens artikel 45, stk. 1 og 3).

Styrelsen for It og Læring har indgået en databehandleraftale med MailChimp. Du kan læse mere om MailChimp, MailChimps privacy erklæring samt MailChimps behandling af dine oplysninger her.

Cookies på ug.dk

UddannelsesGuiden anvender cookies ligesom stort set alle andre hjemmesider.  Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse, samle statistik og huske dine indstillinger (Mit UG).

En cookie er en fil, som lægges på din enhed (pc, smartphone, tablet eller lignende). Den gør det muligt at genkende din enhed og samle information om, hvilke sider og funktioner, der besøges med din browser. Men cookies kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor, eller om enheden bruges af en eller flere personer. Den kan heller ikke sprede virus eller skadelige programmer.

Første gang du besøger ug.dk, ser du et banner med information om accept af cookies. Hvis du klikker på linket "Nej tak til cookies", lægges der ingen cookies på din enhed. Vi bruger dog en cookie for at huske dit nej tak.

Hvis du klikker dig videre uden at vælge "Nej tak til cookies" eller hvis du klikker "OK til cookies", lægges der en cookie til at samle statistik om din brug af hjemmesiden. Vi bruger statistikken til at forbedre brugervenligheden af vores hjemmesider og andre tjenester.  Oplysningerne i statistikken er anonyme, og bliver ikke koblet til dig som bruger.

Cookies ved brugerundersøgelser

Når der gennemføres brugerundersøgelser af ug.dk, anvendes der cookies. De anvendes til at styre hvor mange gange, du som bruger ser invitationen til undersøgelsen. Der anvendes også cookies til at registrere, om du har svaret på undersøgelsen, så du ikke ser invitationen til undersøgelsen igen, efter du har svaret.

Sådan afviser eller sletter du cookies

Ønsker du helt at undgå cookies, skal du slå cookies fra i din browser. Mange cookies bruges til at forbedre brugervenligheden eller funktionaliteten på websites. Hvis du slår cookies fra, kan det derfor have indflydelse på brugervenlighed og funktioner på de websites, som du besøger.

Dine rettigheder

Du har i kraft af databeskyttelsesforordningen en række rettigheder i forhold til Undervisningsministeriets behandling af de oplysninger, du opgiver på ug.dk.

Du har ret til indsigt, ret til at gøre indsigelse mod behandlingen, ret til at få berigtiget, slettet eller blokeret oplysninger, der viser sig urigtige eller vildledende eller på lignende måde er behandlet i strid med lovgivningen.

Du kan læse mere om dine rettigheder i Datatilsynets vejledning om de registreredes rettigheder, som du finder på www.datatilsynet.dk.

Undervisningsministeriets databeskyttelsesrådgiver

Undervisningsministeriet har udpeget en koncernfælles databeskyttelsesrådgiver, der bl.a. har til opgave at rådgive om persondatareglerne og overvåge ministeriets efterlevelse af reglerne. Dette omfatter Undervisningsministeriets departement og de to styrelser Styrelsen for Undervisning og Kvalitet og Styrelsen for It og Læring. Undervisningsministeriets databeskyttelsesrådgiver er organisatorisk placeret i Styrelsen for It og Læring.

Undervisningsministeriets databeskyttelsesrådgiver er chefkonsulent Karsten Vest Nielsen.

Databeskyttelsesrådgiveren kan oplyse dig nærmere om reglerne for databeskyttelse. Databeskyttelsesrådgiveren kan også vejlede dig om dine rettigheder i forhold til behandling af personoplysninger i Undervisningsministeriets to styrelser og departement.

Databeskyttelsesrådgiveren kan kontaktes på e-mail: dpo@uvm.dk eller på tlf.: 2016 7513.

Klager

Du har ret til at klage over ministeriets behandling af dine oplysninger til Datatilsynet efter reglerne i databeskyttelsesforordningens artikel 77. Du kan kontakte Datatilsynet fra din digitale postkasse på borger.dk, ved almindelig e-mail til dt@datatilsynet.dk eller med almindelig post til Datatilsynet, Borgergade 28, 5., 1300 København K.