Sociologi er videnskaben om det sociale liv. Du studerer bl.a., hvad der sker, når mennesker arbejder sammen, lever sammen eller bare mødes. I løbet af studiet vil du lære at finde mønstre og sammenhænge og forklaringer på, hvorfor mennesket handler, som det gør.
Du lærer samtidig at beskrive det moderne danske samfund for at kunne sammenligne det med andre samfund og får også kendskab til sociologiske teorier, der kan være med til at forklare samfundets opbygning, struktur og udvikling.
Kvantitative og kvalitative metoder
En vigtig del af studiet er de redskaber, man bruger til at undersøge samfundsforhold. Du bliver således undervist i dels kvantitative metoder, hvor du bl.a. lærer at lave spørgeskemaundersøgelser og bruge statistik i praksis, dels i kvalitative metoder, hvor du lærer at lave interviews, fokusgrupper og andet feltarbejde.
Eksempler på sociologiske analyser
Emnet for en sociologisk analyse kan fx være, hvilken betydning moderne teknologi som mobiltelefonen har for hverdagslivet, eller hvilken betydning globaliseringen har for samfundslivet i Danmark.
I starten af studiet har du obligatoriske fag, der giver dig et teoretisk og metodisk fundament. Senere har du større valgfrihed inden for områder som fx arbejdslivets sociologi, kønssociologi, politisk sociologi eller kultursociologi.
Forskelle på uddannelsesstederne
Uddannelsen i sociologi kan variere fra universitet til universitet. Læs mere på det ønskede universitets hjemmeside.
Praktik
Der er i løbet af studiet mulighed for at komme i praktik i en privat eller en offentlig organisation eller på studieophold i udlandet.
Undervisningsform
Undervisningen veksler mellem forelæsninger, øvelsestimer med studenteroplæg og diskussion og projektarbejde både i grupper og individuelt.
Du afslutter bacheloruddannelsen med et bachelorprojekt.
Titel
Bacheloruddannelsen giver den akademiske titel BSc.