På uddannelsen lærer du at løse konkrete problemstillinger inden for natur og miljø, landskab og anlæg samt landbrug og garteneri. Uddannelsen foregår i tæt samspil med erhvervet. På et typisk semester vil der være tre til fem faglige besøg ud over mulighed for deltagelse i relevante fagkonferencer.
Uddannelsens studieretninger
- Miljø og natur: Du beskæftiger dig med naturforståelse, beskyttelse af landskaber og naturområder samt natur og miljøforvaltning. Du udvikler din evne til at analysere og udvikle konkrete løsningsforslag i forhold til økologiske og miljømæssige faktorer. Desuden behandles emner om drikkevandsbeskyttelse, jordforurening og vandområder. Du lærer selvstændigt at analysere og vurdere problemstillinger i forhold til natur- og miljøbeskyttelse.
- Landskab og anlæg: Du lærer om grønne anlæg, valg af planter og materialer, personaleledelse, registrering, formgivning og tegning, plejeplanlægninger, GIS og AutoCAD. Du lærer også at analysere og udvikle konkrete løsningsforslag til problemstillinger i bynære grønne områder og at lede udførelse af anlægsprojekter i private og offentlige virksomheder.
- Planteproduktion: Der er fokus på jordbundslære, planteværn, gødningslære, miljøstyring, plantedyrkning, produktionsstyring og produktionsøkonomi. Du lærer at analysere og udvikle konkrete løsningsforslag til problemstillinger i og omkring planteproduktion.
- Husdyrproduktion: Du lærer om mikrobiologi, genetik, husdyravl, fysiologi, etologi, fodring, produktionsstyring og produktionsøkonomi. Du lærer at analysere og udvikle konkrete løsningsforslag til problemstillinger i og omkring husdyrproduktion.
- Jordbrugsøkonomi og ledelse: Du beskæftiger dig med økonomistyring, finansiering, strategi, innovation, ledelse og skat. Der fokuseres på produktionsforholdenes aktuelle og fremtidige rammer, og du lærer at analysere og udvikle konkrete landbrugsøkonomiske løsningsforslag.
50 procent af uddannelsen foregår på studieretningen. 25 procent er fællesfag som forretningsforståelse, formidling, metode og ledelse. De sidste 25 procent er praktik og afslutningsprojekt.
Undervisningsform
Undervisningen er en blanding af holdundervisning og projekter, der ofte tager udgangspunkt i en aktuel problemstilling, som en virksomhed ønsker hjælp til at løse. Der er indlagt praktikforløb i uddannelsen.
Uddannelsessted
Uddannelsen foregår i Odense, Slagelse og Aarhus. Vær opmærksom på, at visse studieretninger ikke udbydes alle steder. Læs mere på uddannelsesstedernes hjemmesider.
Eksamen
Du afslutter uddannelsen med et selvstændigt eksamensprojekt.
Uddannelsen giver ret til at anvende betegnelsen jordbrugsteknolog AK. Den engelske titel er AP Graduate in Agro Business and Landscape Management.