På uddannelsen i miljøteknologi bliver du uddannet til at varetage opgaver af teknisk faglig karakter inden for miljøområdet. Du lærer fx at planlægge og udføre miljøforbedringer, anvende metoder til rensning af spildevand, jord og luft, samt stå for prøvetagning og affaldsbehandling og -håndtering. Samtidig bliver du i stand til at kommunikere og vejlede om miljøteknologiske forhold.
Erhvervsakademiuddannelsen varer to år. Undervisningen er opdelt i en national del på 60 ECTS, der er ens på begge uddannelsessteder, en lokal del på 30 ECTS, praktik på 15 ECTS og afgangsprojekt på 15 ECTS.
Fagområder
Den nationale del indeholder fagområderne:
- Miljøteknologi og natur: Prøvetagning, målinger, laboratorieanalyser og natur- og miljøforhold herunder kemi, biologi, klima samt forureningsproblematikker med fokus på praktisk miljøarbejde. Der er også fokus på miljøteknologiske løsninger som sigter mod miljøforbedringer
- Virksomhed og regulering: Offentlig regulering og miljøforvaltning samt virksomhedsforståelse i relation til miljøområdet. Der er også fokus på kommunikationsformer og formidling, herunder organisationers interne og eksterne kommunikation, myndighedskommunikation samt konflikthåndtering
Den lokale del af uddannelsen beskæftiger sig med samme fagområder. Der vil blandt andet være mulighed for valgfag. Tjek dine muligheder hos det enkelte uddannelsessted.
Undervisningsform
Undervisningen foregår som en kombination af almindelig klasseundervisning, praktisk arbejde i laboratorier og i felten samt gruppe- og projektarbejde.
Uddannelsessted
Uddannelsen udbydes i Aarhus og Hillerød.
Eksamen
Du færdiggør uddannelsen med et afsluttende eksamensprojekt.
Uddannelsen giver ret til at anvende betegnelsen miljøteknolog AK. Den engelske betegnelse er AP Graduate in Environmental Technology.