Uddannelsen giver en grundlæggende viden om slagtning samt partering og udbening kød. Du får erfaring med de forskellige processer og rutiner, der bruges på et slagteri. Du lærer om kvalitetskontrol og at bruge de hjælpemidler, der findes på slagteriet, så du ikke selv skal tumle med de store dyr og slagtekroppe.
De danske slagterier eksporterer en stor del svinekød til mange forskellige lande. Du skal derfor som slagter lære at udskære kødet og forarbejde det fx med salt eller røg, så det passer til de forskellige markeder.
Du kan afslutte som slagter (trin 1) eller med speciale som forædler, svineslagter eller kreaturslagter (trin 2).
- Slagter: Du lærer bl.a. de almindelige opgaver i forbindelse med svineslagtning. Du lærer også om sikkerhed og hygiejne.
- Forædler: Du lærer bl.a. at fremstille saltede, kogte og røgede kødvarer, og du får et kendskab til forskellige konserveringsmåder.
- Svineslagter: Du lærer om alle forhold omkring svineslagtning, herunder at vurdere produktionsformer og optimere produktionen.
- Kreaturslagter: Du lærer okseslagtningens forskellige opgaver, fx at klassificere dyrene samt at planlægge og foretage slagtningen.
Fordelsuddannelse
Uddannelsen er udpeget til fordelsuddannelse. Fordelsuddannelser vurderes at have gode praktik- og jobmuligheder. Læs mere i Erhvervsuddannelser som fordelsuddannelser.