Uddannelsen giver en grundlæggende viden om slagtning samt partering og tilberedning af kød. Du skal lære at kende god kvalitet, så bøfferne i køledisken er saftige og møre. Desuden skal du lære kundeservice og god hygiejne, da kød hurtigt fordærves.
Du kan både afslutte som gourmetslagteraspirant (trin 1) eller som gourmetslagter med forskellige specialer (trin 2).
- Gourmetslagteraspirant: Du lærer om ernæring, kalkulation samt opskæring og tilberedning af kød.
- Specialet butik: Du lærer at forarbejde det slagtede dyr, dels ved grovopskæring, dels ved detailopskæring - det vil sige udskæring og opsnøring af roastbeef og rullestege, udskæring af steaks og bøffer eller afpudsning af fedt og sener.
- Specialet delikatesse: Du lærer at tilberede kød og andre ingredienser, så de er lige til at komme på brødet eller i munden. Desuden lærer du også at præsentere maden på en indbydende og appetitvækkende måde.
- Specialet slagtning: Du lærer at slagte og udskære det enkelte dyr samt at kvalitetsbedømme hele, slagtede dyr og udskårne stykker.
- Specialet pølsemager: Du lærer at fremstille pølser, bl.a. at fremstille farsen og stoppe pølserne. Du lærer også at salte og røge forskellige produkter.
Fordelsuddannelse
Uddannelsen er udpeget til fordelsuddannelse. Fordelsuddannelser vurderes at have gode praktik- og jobmuligheder. Læs mere i Erhvervsuddannelser som fordelsuddannelser.