Uddannelsen giver dig ingeniørfaglige kompetencer kombineret med en grundlæggende forståelse for lægens arbejde og medicinske problemstillinger.
Du vil fx lære at programmere og udvikle software til at analysere fysiologiske signaler, scanninger og medicinske databaser med teknikker som machine learning og kunstig intelligens. Du vil lære at designe og bygge prototyper af laserbaserede mikroskoper og Arduino-baserede (open-source) sensorsystemer til måling af fysiologiske og biokemiske parametre.
Du vil også anvende matematik og fysik til at analysere og simulere bevægeapparatet og organers funktion, fx beregning af kraftpåvirkninger i led under bevægelse, transport af antibiotika til behandling af multiresistente bakterier og elektriske impulsers udbredelse i nerver.
Uddannelsen giver dig viden om forskellige materialetyper, så du kan udvælge de materialer, der egner sig bedst til fx kunstige blodkar, hjerteklapper, pacemakere og avancerede høreapparater. Det er vigtigt for patienterne, men også et vigtigt udviklingsområde inden for bæredygtighed i forhold til de store mængder af specialfremstillede materialer, der anvendes i sundhedssektoren.
Den tekniske undervisning bygger oven på grundkurser i matematik, fysik, kemi, humanbiologi, sygdomslære og cellebiologi. Praktisk erfaring får du i kurser med særlig fokus på aktiv, problembaseret læring, herunder et praktikophold på en hospitalsklinik. Det er også muligt at deltage i en sommerskole, hvor du lærer om konstruktion og reparation af medicotekniske apparater, med efterfølgende 6-ugers udstationering på et hospital i Nepal.
Valgfrie kurser udgør 1/6 af studiet. Med de valgfrie kurser kan du tilpasse studiet dine egne interesser og ønsker om specialiseringsområde.
Uddannelsen afsluttes med et bachelorprojekt, som typisk udføres i en medicoteknisk virksomhed, på et hospital eller i en forskningsenhed på Københavns Universitet eller Danmarks Tekniske Universitet.
Undervisningen veksler mellem laboratoriearbejde, forelæsninger, holdundervisning med bl.a. diskussion og studenteroplæg samt projektarbejde i grupper.
Uddannelsen er en samarbejdsuddannelse, hvor du får ca. 2/3 af din undervisning på Danmarks Tekniske Universitet og 1/3 på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet.
Bacheloruddannelsen giver den akademiske titel BSc.Eng.
Uddannelsens engelske titel er Bachelor of Science in Engineering (Biomedical Engineering) (BSc.Eng.).