Uddannelsen i kemi og fødevareteknologi giver dig en naturvidenskabelig grundviden, der gør dig i stand til at forstå alle processer i en teknologibaseret fødevareproduktion, lige fra råvare til færdigt produkt. Du får samtidig indsigt i human ernæring, sensorik og lovgivning på området.
Der er mulighed for specialisering gennem arbejdet med konkrete cases. Interesserer du dig fx særligt for fødevarekemi, vil du kunne arbejde med udvikling af fødevarer med særlige funktionelle egenskaber eller sundhedsfremmende ingredienser.
Det kan også handle om at udvikle nye maskiner, der kan effektivisere fremtidens fødevarefremstilling og sikre produktion på en miljømæssig forsvarlig måde.
Fag
Du får undervisning i fag som fx:
- Celle- og mikrobiologi
- Fødevareproduktion og processer
- Almen kemi
- Fødevarekemi
- Matematik og statistik
- Fysisk kemi og teknisk kemi
- Kemiske enhedsoperationer
- Videnskabsteori
Undervisningsform
Undervisningen veksler mellem forelæsninger og projektorienteret undervisning med projektarbejde, der ofte foregår i grupper.
Diplomingeniøruddannelsen er erhvervsrettet, og du lærer at bruge din viden om blandt andet kemi og bioteknologi til at løse virkelige problemstillinger i fødevareindustrien, ofte i samarbejde med virksomheder.
Praktik
Der er indlagt ½ års praktik i en virksomhed.
Titel
Du afslutter uddannelsen med et afgangsprojekt (diplomingeniørprojekt) og får titlen professionsbachelor som diplomingeniør i kemi og fødevareteknologi.
Uddannelsens engelske titel er Bachelor of Engineering in Food technology.