Uddannelsen til plastmager giver dig viden om og praktisk erfaring med fremstilling af plastprodukter.
Du skal lære at fremstille de mange plastprodukter, du møder i hverdagen. Meget af arbejdet handler om at betjene og overvåge de store produktionsmaskiner, der støber og forarbejder plasten.
Du skal også kunne vælge de rigtige materialer, sikre en høj kvalitet af produkterne, undgå spild og sørge for en energirigtig produktion.
Når maskiner og støbeværktøj skal vedligeholdes, og når produkterne og arbejdsprocessen skal kvalitetssikres, er plastmageren også i aktion.
Du kan afslutte som plastmedhjælper (trin 1), som plastmager med speciale i termoplast eller hærdeplast (trin 2) eller som specialist i plastproduktion (trin 3).
- Som plastmedhjælper lærer du at opstille forme og værktøj samt at medvirke ved produktion inden for de forskellige støbemetoder. Du lærer også at opstille, starte, overvåge og vedligeholde computerstyrede produktionsmaskiner.
- Som plastmager lærer du desuden at beregne omkostninger ved en produktion. Du lærer at vælge materialer samt planlægge og udvikle produktionen af produkter. Det kan være i termoplast, herunder genanvendt plast eller bioplast, eller i hærdeplast, alt efter hvilket speciale du har valgt.
- Som specialist i plastproduktion arbejder du med konkrete problemer i plastproduktionen, så du kan indgå i virksomhedens arbejde med at optimere og udvikle produkter, produktivitet og kvalitet i produktionen. Du arbejder også med LEAN og produktionsledelse.
Fordelsuddannelse
Uddannelsen er udpeget til fordelsuddannelse. Fordelsuddannelser vurderes at have gode praktik- og jobmuligheder. Læs mere i Erhvervsuddannelser som fordelsuddannelser.