På bacheloruddannelsen i dansk vil du få indsigt i litterære, sproglige og mediemæssige problemstillinger, og du vil arbejde analytisk med sprog, tekster og medier.
Litterære fag
De litterære fag giver dig et overblik over dansk litteraturhistorie. Gennem studier af litteraturvidenskabelige teorier og metoder lærer du desuden at arbejde systematisk med analyse af litterære tekster som fx digte, noveller og romaner, og du får et indblik i teksternes kulturelle og mediemæssige sammenhæng.
Sproglige fag
De sproglige emner giver en grundlæggende viden om, hvordan man beskriver sprogets opbygning og struktur, som igen danner udgangspunkt for arbejdet med samtaleanalyse, sprogbrug, dansk som andet- og fremmedsprog og studiet af ældre danske og nordiske sprog.
Mediekulturelle fag
Inden for de mediekulturelle emner arbejder du analytisk og teoretisk med vores samtidskultur i form af medietyper som fotografi, film, tv og sociale medier.
Forskelle på uddannelsesstederne
Uddannelsen varierer på de forskellige universiteter, og du har mulighed for at specialisere dig inden for forskellige områder af faget. Fælles for uddannelserne er, at de dækker en bred vifte af kulturelle udtryk. Det betyder, at du også kan specialisere dig inden for områder som kulturformidling, kommunikation eller medier og kultur.
Undervisningsform
Undervisningen veksler mellem forelæsninger, holdundervisning med studenteroplæg og diskussion, kurser og mere selvstændigt projektarbejde, som ofte er gruppebaseret. Du kommer til at læse en del både teoretisk litteratur og skønlitteratur, og du skal udarbejde flere større skriftlige opgaver undervejs.
Du afslutter bacheloruddannelsen med et bachelorprojekt.
Titel
Uddannelsen giver den akademiske titel BA. På Roskilde Universitet afhænger titlen af dit individuelle uddannelsesforløb.