Fødevareteknologi er læren om udstyr og anvendelse af udstyret med de parametre, der har betydning for en god funktion. Fødevareapplikation handler blandt andet om at anvende kendte produkter på nye måder, at tilsætte hjælpestoffer og anvende nye råvarer.
På uddannelsen lærer du selvstændigt at kunne identificere, analysere, vurdere og håndtere problemstillinger og udviklingsmuligheder inden for fødevareproduktiion, fødevarekontrol og fødevareanalyse.
Uddannelsen varer 3½ år fordelt på 7 semestre, som alle har fokus på fødevarer, kvalitet og udvikling. Den teoretiske undervisning er tæt koblet til det praktiske arbejde.
Fag
Du får fag inden for områderne:
- Fødevareteknologi
- Fødevarekemi
- Fødevaremikrobiologi
- Fysisk kemi
- Bioteknologi
- Produktions- og kvalitetsstyring
- Forsøgsplanlægning, statistik og dataanalyse
Derudover er der valgfag, fødevareprojekter og det afsluttende bachelorprojekt.
Studieretninger
I slutningen af 2. semester skal du vælge mellem to studieretninger: Fødevareproduktion eller fødevarekemi og bioteknologi.
Praktik
På 5. semester er der praktik i en virksomhed i Danmark eller i udlandet. I praktikken afprøver du et arbejdsområde og målretter din uddannelse i forhold til dine karriereplaner.
Titel
Uddannelsen giver adgang til titlen Professionsbachelor i fødevareteknologi og applikation. Uddannelsens engelske titel er Bachelor's Degree Programme in Food Technology and Application.