På uddannelsen til professionsbachelor i ernæring og sundhed arbejder du med mad og måltider i centrum. Der er fokus på sundhed, forebyggelse og behandling blandt raske og syge personer og deres udfordringer i forhold til mad.
Opbygning
Uddannelsen er opdelt i en basisdel og en studieretningsdel. Hver studieretning består af en række obligatoriske fag, samt valgfrie elementer der giver dig mulighed for at præge uddannelsen i den retning, du ønsker.
Fag
Du får undervisning i emner inden for ernæring, fødevarer, sundhedsfremme, forebyggelse, ledelse, miljø og forbrug. Du stifter desuden bekendtskab med pædagogiske og psykologiske teorier og praksis og lærer at formidle din viden om fødevarer, sund mad og livsstilsændring.
Studieretninger
Studieretningen kan enten være Fødevarer og Ledelse eller Sundhedsfremme og Diætetik, hvor der er to toninger: Sundhedsfremme og Forebyggelse samt Klinisk Diætetik.
- Fødevarer og Ledelse: Du arbejder med ledelse, innovation, produkt- og konceptudvikling af fødevarer og måltider, sundhed og service i et samfundsmæssigt, teknologisk og brugerorienteret perspektiv.
- Sundhedsfremme og Diætetik: Du arbejder med samspillet mellem mad, ernæring og sundhed for forskellige målgrupper samt de kontekster, som de indgår i. Du lærer derudover at vejlede og formidle kost og ernæring.
- Sundhedsfremme og Forebyggelse: Du arbejder med samspillet mellem fysisk aktivitet mad, måltider, ernæring og sundhed både for almindelige og professionelle idrætsudøvere og de kontekster de indgår i.
- Klinisk Diætetik: Du får undervisning i sygdomslære og farmakologi samt i vejledning om rigtig ernæring/diætbehandling ved sygdom.
Titel
Uddannelsen giver ret til betegnelsen professionsbachelor i ernæring og sundhed. Med studieretningen Sundhedsfremme og Diætetik med toningen Klinisk Diætetik autoriseres du med titlen Klinisk Diætist.
Uddannelsens engelske titel er Bachelor in Nutrition and Health.