Din økonomi under euv afhænger af en række forhold, herunder om du er i beskæftigelse eller ledig, og om du har behov for praktik under uddannelsen.
Hvis du er i beskæftigelse
Hvis du er i beskæftigelse, udbetaler din arbejdsplads elevløn, og virksomheden vil modtage lønrefusion, når du er på skole.
Hvis du er ledig
Hvis du er ledig, er det dit behov for praktik under uddannelsen, der afgør, om du enten kan opnå elevløn eller søge SU.
Det er erhvervsskolen, der ud fra en samlet vurdering af dine kompetencer afgør, hvad dit euv-forløb skal bestå af.
Hvis euv-forløbet består af skoleperioder uden praktik: Hvis skolen vurderer, at du har mindst 2 års relevant erhvervserfaring og derfor kan gennemføre en euv uden praktik, kan du søge SU.
Hvis euv-forløbet er sammensat af både skoleperioder og praktik: Hvis skolen vurderer, at din uddannelse skal bestå af både skoleperioder og praktik, kan du – hvis du har en praktikplads - opnå elevløn fra praktikstedet, og virksomheden vil få lønrefusion, når du er på skole.
Finder du ikke et praktiksted, kan du søge SU til grundforløbet og skolepraktikydelse til hele hovedforløbet.
Virksomheden søger om lønrefusion hos Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB) på virk.dk.
Erhvervsuddannelse på dagpenge
Er du ledig, fyldt 30 år og ufaglært, kan du blive faglært på dagpenge. Læs mere om mulighederne i Erhvervsuddannelse på dagpenge.
Erhvervsuddannelse som jobrotation
Er du i beskæftigelse, fyldt 25 år og ufaglært, kan din virksomhed få tilskud til at uddanne dig og ansætte en ledig som vikar, mens du er i uddannelse. Det kaldes jobrotation.
Læs om muligheden i jobcentrenes pjece Opkvalificer staben og find nye medarbejdere med jobrotation (pdf).
Læs mere om økonomi og tilskudsordninger i Økonomi under euv.