Som elev i folkeskolen og i 10. klasse møder dit barn vejledere fra Den kommunale ungeindsats.Vejledningen foregår på den enkelte skole i samarbejde med både lærere og forældre.
Både du og dit barn har derudover mulighed for at kontakte eVejledning. Her tilbydes individuel vejledning til alle via telefon, e-mail, chat og Facebook. Gruppebaseret vejledning i form af elevchats og forældrekurser kan også tilbydes. Se Digitale oplæg, workshops og fælleschat.
De unges behov for vejledning er forskellig. Nogle har brug for en vejledningssamtale, andre for flere samtaler for at afklare problemstillinger og få hjælp til at se nye perspektiver og mål. Andre igen får via praktik- og brobygningsforløb eller andre vejledningsaktiviteter erfaringer, der styrker uddannelsesparatheden.
Vejlederen på dit barns skole samarbejder med skolens lærere om at tilrettelægge de aktiviteter, dit barn skal tage del i for at få et forsvarligt grundlag for at vælge ungdomsuddannelse.
Nogle aktiviteter omfatter alle elever, fx kollektiv vejledning, vejledning i brug af UddannelsesGuiden, introduktionskurser til ungdomsuddannelser samt aktiviteter i forbindelse med emnet Uddannelse og Job.
Andre aktiviteter som fx individuelle vejledningssamtaler, gruppebaseret vejledning og brobygningsforløb retter sig specifikt mod elever, der er vurderet ikke-uddannelsesparate. Vejlederen på skolen sørger for, at der bliver tilrettelagt en målrettet vejledningsindsats for disse elever i 8. 9. eller 10. klasse.
Endvidere vejleder Den kommunale ungeindsats alle unge under 25 år, som ikke er enten i fuldtidsbeskæftigelse, i gang med eller færdige med en ungdomsuddannelse eller en videregående uddannelse efter 10. klasse.
Alle kan henvende sig til Den kommunale ungeindsats for at høre, om de er i målgruppen for vejledning.