Unge i lokale
Artikel

Brobygning i 9. klasse

Er dit barn vurderet ikke-uddannelsesparat, eller er han/hun uafklaret om sit uddannelsesvalg, kan skolen tilbyde et brobygningsforløb i 9. klasse.

Brobygningsforløbet er en del af den indsats, som skal hjælpe dit barn til at blive uddannelsesparat.

Brobygningsforløbet er en del af den indsats, som skal hjælpe dit barn til at blive uddannelsesparat.

Brobygning indebærer, at dit barn i 2-10 dage er på en erhvervsuddannelse eller en gymnasial uddannelse og deltager i undervisningen.

Besøget giver indblik i hverdagen, arbejdsformerne og undervisningsmiljøet på uddannelsen. Dit barn møder andre unge, der er i gang med uddannelsen. Han/hun får også viden om uddannelsens krav og muligheder.

Alle disse indtryk kan udvide dit barns perspektiver på fremtiden og støtte valget af uddannelse. Et brobygningsforløb kan styrke dit barns uddannelsesparathed. Det kan give dit barn relevante erfaringer og viden om uddannelse, som han/hun kan tage med sig videre frem.

Målet med forløbet er, at dit barn får bedre mulighed for og motivation til at vælge og gennemføre en ungdomsuddannelse og samtidig udvikler sine faglige og personlige kompetencer.

Erfaringer fra brobygningsforløbet kan indgå i vurderingen af dit barns uddannelsesparathed, og indhold og udbytte af forløbet vil indgå i barnets uddannelsesplan efter 9. klasse.