Uddannelsen i laboratorie- og fødevareteknologi kvalificerer dig til at kunne indgå i faglige og tværfaglige samarbejdsrelationer i fødevarebranchen, såvel nationalt som internationalt.
Den er en overbygningsuddannelse på laborantuddannelsen og på uddannelsen til procesteknolog, herunder fødevareteknolog, ernæringsteknolog og mejeriteknolog.
Uddannelsen har fælles fagområder inden for:
Naturvidenskab: Anvendt matematik, fysisk kemi, anvendt statistik og planlægning af forsøg.
Kvalitetssikring og forsøgsplanlægning: Produktions- og kvalitetsstyring samt statistisk forsøgsplanlægning.
Kommunikation og Virksomhedsforhold: Virksomhedsforhold med fokus på kommunikation og etisk analyse samt organisation, ledelse og samarbejde.
Du skal vælge mellem to specialeretninger:
Laboratorieteknologi
På specialiseringen er der to fagområder: Bioteknologi, hvor du lærer om cellebiologi, bioproduktion og analyse af biomolekyler, samt Kemiteknologi, hvor du lærer om organisk kemi og kemisk analyseteknik
Fødevareteknologi
På specialiseringen er der to fagområder: Fødevarekvalitet og sikkerhed, hvor du lærer om fødevaremikrobiologi, fødevarelovgivning, fødevaresikkerhed og fødevarekvalitet, samt Fødevareteknologi og innovation, hvor du lærer om fødevareteknologi, produktudvikling og innovation.
I uddannelsen indgår der også et praktikophold i en virksomhed, enten i Danmark eller i udlandet. Du skal desuden lave et bachelorprojekt.
Undervisningen veksler mellem almindelig holdundervisning, forelæsninger, selvstændig opgaveløsning og projektarbejde.
Uddannelsen giver adgang til titlen Professionsbachelor i laboratorie- og fødevareteknologi. Den engelske betegnelse er Bachelor of Chemical and Biotechnical Technology and Food Technology.
Den foregår i København, Odense og Aarhus. Ikke alle specialeretninger kan tages på alle uddannelsessteder. Se på de respektive hjemmesider.
Uddannelsen udbydes både på dansk og på engelsk. Se mere på uddannelsesstedernes hjemmesider.
Eksamen
Du afslutter uddannelsen med et selvstændigt bachelorprojekt i relation til den virksomhed, du er i praktik i.