amu i produktion af levnedsmidler, nydelsesmidler, foder
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)

Produktion af levnedsmidler, nydelsesmidler, foder

På områdets kurser lærer du at betjene maskiner og produktionsanlæg til at fremstille mad, drikkevarer, snacks, kosttilskud, foder til dyr og meget mere.

Fakta

Navn:
Produktion af levnedsmidler, nydelsesmidler, foder
Type:
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
Varighed:
Få dage til 6 uger
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
Økonomi:
Deltagerbetaling. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
2883

Du får forudsætninger for at arbejde med alle led i fremstillingen af levnedsmidler, nydelsesmidler og foder - fra modtagelse af råvarer over alle processer i produktionen til tapning, pakning og ekspedition til lager eller forsendelse.

Desuden lærer du om hygiejne, og du får metoder til at udføre kvalitetskontrol og minimere spild for at opnå en sikker og bæredygtig produktion.

Kurserne henvender sig til både faglærte og ufaglærte operatører i levnedsmiddel- og nydelsesmiddelindustrien.

Se alle AMU-kurser inden for området Produktion af levnedsmidler, nydelsesmidler, foder på Voksenuddannelse.dk.

Find kurser

Foto: Getty Images
Fold alle afsnit ud

Om kurserne

Produktion af levnedsmidler, nydelsesmidler, foder giver kompetencer inden for:

  • Kvalitet og dokumentation ved produktion af levnedsmidler, nydelsesmidler og foder
  • Processer ved produktion af berigede levneds- og nydelsesmidler samt kosttilskud
  • Processer ved produktion af foder og frø/såsæd
  • Processer ved produktion af ingredienser og hjælpestoffer
  • Processer ved produktion af levnedsmidler
  • Processer ved produktion af nydelsesmidler
  • Produktion af levnedsmidler, nydelsesmidler og foder
  • Produktionshygiejne ved produktion af levnedsmidler, nydelsesmidler og foder

Kurserne udbydes typisk af tekniske skoler få steder i landet.

Værd at vide

Produktion af levnedsmidler, nydelsesmidler, foder omfatter flere korte kurser, som du kan tage enkeltvis eller sammensætte i forløb.

Det enkelte kursus kan være relevant for forskellige fagområder.

Se alle uddannelser inden for Industriens arbejdsmarkedsuddannelser.

Varighed

Kurserne strækker sig fra få dage til 6 ugers varighed.

Optagelse og adgang

Alle har adgang til en arbejdsmarkedsuddannelse uanset alder eller uddannelsesbaggrund. Du skal dog have fast bopæl eller beskæftigelse i Danmark.

Uddannelserne retter sig særligt mod personer med faglært eller ufaglært baggrund.

Til uddannelser, hvor der udstedes certifikat, skal du opfylde eventuelle adgangskrav, fastsat som led i myndighedskrav eller organisationskrav til uddannelsen.

Det er det enkelte uddannelsessted, der administrerer optaget til en arbejdsmarkedsuddannelse.

Økonomi

De fleste AMU-kurser koster et mindre beløb i deltagerbetaling.

Deltagerbetalingen afhænger af din uddannelsesbaggrund. I nogle tilfælde kan den bortfalde.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne.

Se Økonomi under AMU.

Kvalifikationsniveau

Kurserne er placeret på niveau 2, 3 og 4 i den danske kvalifikationsramme for livslang læring. Kvalifikationsrammen går fra niveau 1-8 og definerer det forventede udbytte af undervisningen. Læs mere om Kvalifikationsniveau for voksenuddannelser.

Få mere at vide

Produktion af levnedsmidler, nydelsesmidler, foder er en fælles kompetencebeskrivelse under Industriens Fællesudvalg (IF).

Gå til Industriens Fællesudvalg (IF).

Se også Industriens arbejdsmarkedsuddannelser på AMUkurs.dk.

Vis andre AMU-kurser Skjul andre AMU-kurser

Kurser
Almen fødevarehygiejne
Digitale kompetencer til online undervisning
Digitalisering i produktionen 1
Farligt affald i industrien 2, genanvendelse
Farligt affald i industrien 1, håndtering
RKV før erhvervsuddannelse for voksne
Fagunderstøttende dansk som andetsprog for F/I
Ergonomi inden for faglærte og ufaglærte job
Introduktion til et brancheområde (F/I)
Arbejdsmarked, it og jobsøgning (F/I)
Praktik for F/I
Jobrelateret fremmedsprog med nuanceret ordforråd
Jobrelateret fremmedsprog med basalt ordforråd
Grundlæggende faglig regning
Grundlæggende faglig matematik
Faglig læsning
Faglig skrivning
Dansk som andetsprog for F/I, basis
Dansk som andetsprog for F/I, alment niveau
Dansk som andetsprog for F/I, udvidet niveau
Fagunderstøttende dansk som andetsprog for F/I
Dansk som andetsprog for F/I, basis
Dansk som andetsprog for F/I, alment niveau
Dansk som andetsprog for F/I, udvidet niveau
Almen fødevarehygiejne
Almen fødevarehygiejne for F/I
Den personlige uddannelses- og jobplan
Grundlæggende faglig regning
Grundlæggende faglig matematik
Faglig læsning
Faglig skrivning
Arbejdsmiljø 1 i faglærte og ufaglærte job
Arbejdsmiljø 2 i faglærte og ufaglærte job
Introduktion til det danske arbejdsmarked (F/I)
GMP regler, pharma og fødevarer
GMP facility design og kontrol af GMP
Maskinkendskab og -betjening, pharma og fødevarer
Kvalificering og validering, pharma og fødevarer
Produktionshygiejne, pharma og fødevarer
Bæredygtig produktion
Digitalisering i produktionen 2
Introduktion til bæredygtig omstilling
EUD-Oplæringsvejledning for den uddannelsesansvarl
EUD-Oplæringsvejledning for den daglige oplærer

Uddannelsens veje

Uddannelsessteder

På uddannelsesstedernes hjemmesider kan du finde mere information