Kursus

Kvalificering og validering, pharma og fødevarer

Du får et grundlæggende kendskab til kvalitetsstandarder og til begreberne validering og kvalificering, herunder: Ændringskontrol, validering af rengøring og ophør af produktion/produktions site i pharma- og fødevareindustrien. Du lærer om valideringens faser og flow og kan under vejledning udføre praktiske opgaver og simple analyser, der indgår i en validerings- og kvalitetsprocedurer.

Fakta

Navn:
Kvalificering og validering, pharma og fødevarer
Type:
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
Varighed:
10 dage.
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
Økonomi:
Deltagerbetaling 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
2784
Fagkode:
49541-

-

Målgruppe

Uddannelsen retter sig primært mod operatører med proces- eller industrioperatøruddannelse eller personer, der har tilsvarende erfaring i pharma- eller fødevarevirksomheder.

Mål

Efter gennemført kursus har du:· Grundlæggende kendskab til kvalitetsstandarder, der anvendes inden for produktion af produkter inden for pharma- og fødevareindustrien.· Forståelse for begreberne validering og kvalificering samt valideringens betydning i forhold til gældende GMP regler inden for området.· Forståelse for arbejdsgangen i forbindelse med kvalificering af udstyr og processer herunder IQ, OQ, PQ, PJ, og PPQ og den efterfølgende validering, herunder ændringskontrol og ophør af produktion/produktions site.· Forståelse for valideringens flow.Efter gennemført kursus kan deltageren:· Under vejledning udføre praktiske opgaver i forbindelse med kvalificering og validering.· Udføre simple analyser, der indgår i en validerings- og kvalificeringsprocedure.

Varighed

10 dage.

Prøver

Der er en skriftlig prøve til uddannelsen

Økonomi

De fleste AMU-kurser koster et mindre beløb i deltagerbetaling.

Deltagerbetalingen afhænger af din uddannelsesbaggrund. I nogle tilfælde kan den bortfalde.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne.

Se Økonomi under AMU.