professionsbachelor i multiplatform storytelling and production
Professionsbacheloruddannelse

Multiplatform storytelling and production

På uddannelsen lærer du om filmhåndværket fra idé til færdig produktion. Du lærer også om genrer, platforme og om virkemidlers funktion i forskellige sammenhænge.

Fakta

Navn:
Multiplatform Storytelling and Production
Type:
Professionsbacheloruddannelse
Varighed:
3½ år
Adgangskrav:
Gymnasial eksamen eller relevant erhvervsuddannelse + optagelsesprøve
Økonomi:
SU

På uddannelsens første tre semestre lærer du om de vigtige roller på en filmproduktion. Derefter specialiserer du dig og former din egen profil som filmskaber. Uddannelsen er praktisk, men du lærer også om teorierne bag storytelling og produktion af film og transmedia. Mange får job inden for film, medier og kommunikation eller starter egen virksomhed.

Fold alle afsnit ud

Om uddannelsen

På uddannelsen lærer du, hvordan en god historie bliver til og udvikles, og du får indsigt i grundlæggende dramaturgi, æstetiske virkemidler og forskellige genrer og fortælleteknikker. Du lærer at skabe visuelle fortællinger og fiktive oplevelsesuniverser på tværs af medieplatforme, og du får viden om medieteknologi og produktionsteknik, fx relevant software.

Du får også undervisning i rollen som filmproducer, i projektledelse, iværksætteri og branchekundskab, hvor du bl.a. lærer om forretningsmodeller, organisation, netværk og distribution.

Studieretninger

Uddannelsen varer 3½ år og indeholder både obligatoriske og valgfrie fag, hvor du bl.a. specialiserer dig inden for én af studieretningerne:

  • Multiplatform Storytelling
  • Media Technology & Technique
  • Multiplatform Producing - Business Entrepreneurship

Undervisningsform

Undervisningen veksler mellem teori og praksis og foregår i tilknytning til Filmby Aarhus. Der er fra start fokus på produktion. Undervejs indgår du i et forpligtende samarbejde med både danske og internationale samarbejdspartnere, og du får løbende feedback fra virksomheder og undervisere.

Praktik

Der indgår et halvt års praktik i uddannelsen og mulighed for udveksling i udlandet.

Eksamen

Du afslutter uddannelsen med et selvstændigt bachelorprojekt.

Titel

Uddannelsen giver adgang til titlen professionsbachelor i multiplatform storytelling and production. Den engelske titel er Professional Bachelor in Multiplatform Storytelling and Production.

Adgangskrav

Du skal have en af følgende uddannelser for at søge om optagelse:

  • Gymnasial eksamen (stx, hf, hhx, htx eller eux) eller særligt hf-forløb for fremmedsprogede (GIF)
  • En tilsvarende udenlandsk eller international eksamen
  • En relevant erhvervsuddannelse som grafisk tekniker, mediegrafiker (trin 2), digital media med specialer, eller film- og tv-produktionsuddannelsen

Du skal have et gennemsnit på 3,0 for Engelsk B eller anden dokumentation for engelskfærdigheder på tilsvarende niveau.

Der vil være mulighed for individuel kompetencevurdering og merit for tidligere opnåede kvalifikationer.

Du skal desuden bestå en optagelsesprøve.

Optagelse

Du søger om optagelse på Optagelse.dk i kvote 2 og bliver optaget på baggrund af motiveret ansøgning, CV, digitalt portfolio, optagelsesprøve og en samtale.

Kvote 2:

  • Ansøgningsfrist: 15. marts kl. 12.00.

Du kan finde ansøgningsmateriale på Optagelse.dk.

Læs mere om optagelse generelt.

Du skal supplere din ansøgning på Optagelse.dk med et CV, en motiveret ansøgning og en digital portfolio. Du kan se mere om optagelsesprøven mv. på uddannelsesstedets hjemmeside.

Vinteroptag

På nogle uddannelsessteder kan der være mulighed for at blive optaget om vinteren. Læs mere om ansøgningsfrist og ansøgning om optagelse på uddannelsesstedernes hjemmesider.

Uddannelsesstart

Uddannelsen begynder i august/september. Hvis der er mulighed for at blive optaget om vinteren, vil der som regel være studiestart i januar/februar.

Læs mere på uddannelsesstedernes hjemmesider.

Adgangskvotienter 2021

En adgangskvotient viser det laveste gennemsnit for den seneste optagelse i kvote 1. Den kan stige eller falde ved næste optagelse og må ikke forveksles med et adgangskrav.

 
 Kvote 1Standby
Professionshøjskolen VIA University College  
Aarhus C (Sommerstart)Kun kvote 2

Samlet oversigt over dette års KOT-tal

Økonomi

Du kan søge SU under uddannelsen.

Kvalifikationsniveau

Uddannelsen er placeret på niveau 6 i den danske kvalifikationsramme for livslang læring. Kvalifikationsrammen går fra niveau 1-8 og definerer det forventede udbytte af undervisningen.

Læs mere om Kvalifikationsniveauer for videregående uddannelser.

Fremtidsmuligheder

Når du har afsluttet din uddannelse, vil du kunne varetage både specialist- og generalistfunktioner i arbejdet med film og audiovisuelle fortællinger. Du kan indgå i mange forskellige typer af produktioner, herunder opgaver for produktionsselskaber samt inden for film og nye medier.

Afhængig af din specialisering vil dit arbejdsområde ligge inden for udvikling af historien, manuskriptet og dramaturgien (Visual Interactive Storyteller), inden for producentrollen (Creative Producer) eller inden for fotografens arbejdsfelt (Videographer).

Uddannelsessteder

På uddannelsesstedernes hjemmesider kan du finde mere information