Akademiuddannelsen i miljøteknologi giver dig bl.a. kendskab til miljølovgivning, miljøledelse, affald og spildevand. Desuden en bred praktisk viden om kemi, biologi og teknik, som du kan bruge, uanset om du arbejder med miljøtekniske opgaver i en produktionsvirksomhed, en forsyningsvirksomhed eller en kommunal forvaltning.
Du får en helhedsorienteret tilgang til miljøarbejdet og lærer at analysere og vurdere problemstillinger i forbindelse med drift, kontrol og udvikling. Fx i forhold til valg af den bedst tilgængelige teknik til en løsning – de såkaldte BAT-krav.
Uddannelsens obligatoriske del introducerer dig til generelle og grundlæggende emner som naturforståelse, miljøøkonomi og vurderingsmetoder. Afhængigt af dit behov kan du derudover tone uddannelsen i retning af bestemte arbejdsområder.
Arbejder du i en produktionsvirksomhed, kan du fx beskæftige dig med innovation, kemikalielovgivning, miljøgodkendelser og emission af lugt og støj.
Som medarbejder i en forsyningsvirksomhed kan du fokusere på analyseteknik, prøvetagning, drikkevand, rensning og boringer.
Med afsæt i en forvaltning kan du fx beskæftige dig med prøvetagning, drikkevand og jordforurening, miljøplanlægning, innovation, godkendelser og boringer.
Opbygning
Uddannelsen består af fem obligatoriske moduler samt et antal valgfrie moduler og afsluttes med med et afgangsprojekt. Uddannelsen vægter samspillet mellem din erhvervserfaring og det teoretiske og metodiske stof, der inddrages i undervisningen.
Undervisning
Undervisningen kan være tilrettelagt som dag-, aften- eller fjernundervisning. Se information på de aktuelle hold.
Uddannelsessteder
Uddannelsen kan udbydes af
Eksamen
Der afholdes prøve efter hvert modul. Hele uddannelsen afsluttes med en eksamen.
Værd at vide
Du kan tage en hel akademiuddannelse eller vælge enkelte fag.
Du kan selv sammensætte en fleksibel akademiuddannelse ved at kombinere moduler fra forskellige akademiuddannelser. Tal med studievejlederen på uddannelsesstedet om mulighederne for at sammensætte en uddannelse, der passer til dine behov.
Erhvervsakademierne kan tilbyde indledende kurser, der forbedrer grundlaget for at gennemføre nogle fag. Kontakt den skole, hvor du vil søge optagelse til akademiuddannelsen, hvis du er i tvivl om dine forudsætninger.