På kandidatuddannelsen i dramaturgi får du en specialiseret viden om teatret som kunstform samt en indføring i mediedramaturgi, hvor du bl.a. analyserer massemediernes kommunikation.
Du får en bred viden inden for det teatrale og performative felt og vil blive undervist i følgende områder:
- Det administrative, der giver viden om kultur- og organisationsteori og om de kulturpolitiske rammebetingelser for teatret
- Det produktions- og procesdramaturgiske, der har viden om teaterkunst og kunstneriske skabelsesprocesser i fokus
- Det pædagogiske, hvor teater og drama bruges som pædagogisk redskab for læring
- Kuratering, produktion, formidling og videndeling
- Fordybelse og indblik i nyeste dramaturgiske forskning
- Dramaturgisk ledelse, der fokuserer på projektledelse i forskellige sammenhænge inden for og uden for konventionelle dramaturgiske arbejdsområder
Der arbejdes desuden med partnerskaber i kunst- og performancemiljøet, samt i erhvervslivet generelt. Det pædagogiske felt er tilgodeset i den mere undervisningsorienterede linje, som man kan vælge, hvis ønsker at blive gymnasielærer. Uddannelsen giver altså erfaring med arbejde i kulturpolitiske, organisatoriske eller læringsmæssige sammenhænge. Du har mulighed for et feltstudie i en undervisningsinstitution eller i en kunst- eller kulturvirksomhed.
Du kan også tage et semester i udlandet eller et profilsemester, hvor du kan skærpe dine egenskaber inden for et tværfagligt felt som fx undervisning.
Undervisningen foregår som øvelser i grupper, seminarer, forelæsninger og studenteroplæg. En del af undervisningen sker ude i marken i form af feltstudier i fx et teater, en anden kulturinstitution eller en virksomhed.
Du afslutter kandidatuddannelsen med et speciale, der skrives gennem hele det sidste semester af uddannelsen.
Kandidatuddannelsen giver den akademiske titel cand.mag.