Uddannelsens mål er, at du selvstændigt kan varetage arbejdet med at analysere, planlægge og vurdere it- sikkerhedsmæssige forhold ved drift, kontrol og udvikling i både private og offentlige virksomheder.
Uddannelsen varer 1½ år og indeholder seks fagmoduler, en række valgmoduler, et praktikforløb og et afsluttende bachelorprojekt.
Fagområder
- Systemsikkerhed og sikkerhedsledelse (IT-Governance): Du lærer centrale teorier og metoder til at forhindre, detektere og reagere over for trusler mod fortrolighed, integritet og tilgængelighed af systemer og applikationer, herunder praktisk sikring af virksomheders udstyr. Du lærer også at tilrettelægge sikkerhedsarbejdet i organisationen samt om grundlæggende principper og antagelser i it-sikkerhed herunder etiske, juridiske, politiske og ledelsesmæssige aspekter af it-sikkerhedsarbejdet.
- Netværks- og softwaresikkerhed: Du lærer om netværksarkitekturer, medier og protokoller, samt de enheder og andre foranstaltninger, der anvendes til at forhindre, detektere og reagere over for trusler mod fortrolighed, integritet og tilgængelighed af netværkskommunikation. Fagområdet indeholder yderligere arbejde med sikkerhedsperspektivet i software, blandt andet programkvalitet og betydning af fejl- og datahåndtering for en software-arkitekturs sårbarheder. Der arbejdes med forskellige designprincipper, herunder ”security by design” og ”privacy by design”.
Fagmoduler
- Introduktion til it-sikkerhed
- Sikkerhed it-governance
- Systemsikkerhed
- Netværks- og kommunikationssikkerhed
- Softwaresikkerhed
- Videregående sikkerhed i it-governance
Eksempler på valgmoduler
- Forensic Analyse og Incident Response
- Data Science for it-sikkerhed
- Malware Analyse
- Anvendt kryptografi Management
- Network Penetration Testing
Undervisningsform
Undervisningen er en kombination af forelæsninger, holdundervisning, læse- og studiegrupper og vejledning i forbindelse med individuelle og fælles arbejdsopgaver.
En del af undervisningen på uddannelsen foregår på engelsk, og du kommer til at læse engelsk litteratur.
Praktik
På tredje semester skal du i praktik i en virksomhed. Her får du mulighed for at koble den teoretiske viden, du har fået på første og andet semester med praktisk erfaring. Du afprøver arbejdsområder og målretter din uddannelse i forhold til dine karriereplaner.
Uddannelsessteder
Uddannelsen udbydes i Aarhus, Aalborg, København, Næstved og Odense.
Eksamen
Hvert fag afsluttes med en eksamen. På tredje semester afsluttes praktikken med udarbejde af en rapport og hele uddannelsen afsluttes med udarbejde af bachelorprojektet.
Uddannelsen giver adgang til titlen professionsbachelor i it-sikkerhed. Den engelske titel er Bachelor of IT Security.