På uddannelsen kan du vælge mellem to specialiseringsprofiler: energiteknologi eller energiinformatik.
På energiteknologi-profilen arbejder du med analyse og integration af eksisterende og nye energiteknologier som fx vindmøller, kraftværker på biomasse, solceller og brændselsceller. Du arbejder med modellering, optimering og regulering af energiprocesser og energisystemer, ressourceøkonomi og lovgivning.
På energiinformatik-profilen arbejder du med den aktuelle intense digitalisering af energisektoren. Digitaliseringen giver nye muligheder for intelligent balancering af vedvarende energiproduktion og -forbrug. Du arbejder med programmering, kunstig intelligens, dataanalyse, system-modellering og simulering, informationssystemer, innovation og digitale forretningsmodeller.
Begge uddannelsens profiler har et praktisk og anvendelsesorienteret fokus kombineret med høj faglig teknisk videnskabelighed, og uddannelsen giver dig en grundlæggende forståelse de tekno-økonomiske elementer, der er relevante for energisektoren.
Du vil kunne fungere som brobygger mellem energiteknologien og dertilhørende juridiske og politiske aspekter samt miljø, klima og bæredygtighed.
Undervisningen veksler mellem holdundervisning, forelæsninger og projektarbejde.
Du afslutter kandidatuddannelsen med et speciale, der typisk varer ½ år. Kandidatuddannelsen giver den akademiske titel cand.polyt.