Kandidatuddannelsen bygger på elementer af viden fra de samfundsfaglige, sociologiske, pædagogiske, antropologiske, psykologiske, filosofiske, økonomiske og forvaltningsmæssige fagområder.
Indhold
Du får indsigt i bl.a. uddannelsessystemet i et globalt perspektiv samt i uddannelsesforvaltning og politik. Derudover lærer du om kultur, HR og kompetenceudvikling i relation til organisationer og private virksomheder. Du får hermed et uddannelsesvidenskabeligt perspektiv med fokus på læring, adfærd og motivation på både individ- og samfundsniveau.
Ovenstående får du kendskab til gennem en tværdisciplinær tilgang, der placerer uddannelsesvidenskab i spændingsfeltet mellem humaniora og samfundsvidenskab.
Uddannelsen giver dig også viden om de teorier og metoder (kvalitative og kvantitative), der bruges inden for uddannelse, læring og kompetenceudvikling.
Specialisering
Der er mulighed for at specialisere sig inden for uddannelsesforvaltning eller HR. Der er ligeledes mulighed for at konstruere sin egen specialisering som del i et selvargumenteret forløb.
Undervisningsform
Undervisningen veksler mellem forelæsninger og selvstændigt projektarbejde, som også kan foregå i grupper. Afhængigt af hvordan du tilrettelægger din kandidatuddannelse, kan der være mulighed for valgfag/praktik.
Du afslutter kandidatuddannelsen med et speciale, der typisk varer ½ år.
Titel
Kandidatuddannelsen i uddannelsesvidenskab giver den akademiske titel cand.soc.