musicaluddannelsen
Kunstnerisk uddannelse

Musical

Musicaluddannelsen er en 3-årig kunstnerisk bacheloruddannelse, hvor du dygtiggør dig inden for sang, dans og drama.

Fakta

Navn:
Musical
Varighed:
3 år
Adgangskrav:
Ingen specielle uddannelseskrav. Optagelsesprøve
Økonomi:
SU

Du lærer at udfolde dig kreativt og beherske kombinationen af sang, dans og drama på et professionelt niveau.

Som færdiguddannet kan du arbejde ved musicalopsætninger og på musikteatre enten som fastansat eller freelance. Du kan også vælge at søge en international karriere og arbejde på udenlandske musicalproduktioner.

Fold alle afsnit ud

Om uddannelsen

Uddannelsen er en treårig kunstnerisk bacheloruddannelse. Uddannelsen foregår i Fredericia.

På musicaluddannelsen træner du i sang, dans og drama. I undervisningen er der lagt vægt på det solistiske og ensemblebetonede arbejde, og det kræver kreativitet, selvstændighed og udholdenhed at komme gennem uddannelsen. Du får undervisning i sang, dans og drama og en række støttende og supplerende fag.

Hvert år har sin hovedoverskrift:

Første år: Fundament

  • Du begynder at opbygge dit faglige fundament igennem undervisning i de tre hovedfag sang, dans og drama, som tilsammen er basis for dit senere scenekunstneriske arbejde inden for musicalgenren. Du opbygger dine færdigheder og din grundlæggende faglige forståelse af hovedfagene.

Andet år: Refleksion

  • Du arbejder videre med hovedfagene sang, dans og drama. Undervisningen sigter på bevidstgørelse og refleksion i fagene og du begynder at kunne implementere dem scenisk og praktisk. Du skal også lave en tværgående kunstnerisk undersøgelse, hvor du skal arbejde tværfagligt med et aktuelt emne. Du skal analysere og belyse emnet med dit faglige udgangspunkt for at kunne sætte denne nye indsigt i spil med andre fagligheder i en fælles undersøgelse.

Tredje år: Fordybelse

  • Du fordyber dig i hovedfagene sang, dans og drama ved bl.a. at implementere fagene i det sceniske arbejde. I den valgfri periode har du mulighed for at sætte din viden, dine færdigheder og dine kompetencer i spil i enten en professionel produktion på fx et teater, et scenekunstnerisk projekt på skolen eller en international udveksling.

Uddannelsen afsluttes med en afgangsforestilling, hvor du arbejder med en eller flere karakterer for at vise din udvikling.

Undervisningen

Der er mødepligt til undervisningen.

Titel

Uddannelsen giver ret til betegnelsen bachelor i musical. Uddannelsens engelske titel er Bachelor of Fine Arts in Musical Theatre.

Optagelse og adgang

Uddannelsen optager 8 nye studerende hvert år. På Scenekunstskolens hjemmeside kan du se ansøgningsfrist, ansøgningsskema mv.

Optagelsesprøve

For at blive optaget på uddannelsen skal du bestå en optagelsesprøve, der er opdelt i to prøver.

Efter at du har indsendt ansøgningsskema, inviteres du til førsteprøven, der er delt i tre områder: dans,sang og drama. Efter denne prøve bliver et antal ansøgere udvalgt til at deltage i andenprøven, der består af prøver inden for dans, sang og drama samt prøver i hørelære og teori.

Adgangskrav

Der er ingen formelle uddannelseskrav.

Økonomi

Du kan søge SU.

Fremtidsmuligheder

Musicaluddannelsen kvalificerer dig til at arbejde ved musicalopsætninger og musikteatre, hvor du optræder som solist eller i ensembler med kombinationer af sang, dans og drama.

Mere uddannelse

Du har mulighed for at fortsætte din uddannelse på Den Danske Scenekunstskole ved at søge ind på den tværfaglige kandidatuddannelse i scenekunst.

Få mere at vide

Læs mere om uddannelsen:

Uddannelsessteder

På uddannelsesstedernes hjemmesider kan du finde mere information