skuespiluddannelsen
Kunstnerisk uddannelse

Skuespil

Du kan uddanne dig til skuespiller på Den Danske Scenekunstskole i København, Odense og Aarhus.

Fakta

Navn:
Skuespil
Varighed:
3 år
Adgangskrav:
Ingen specielle uddannelseskrav. Bestå en optagelsesprøve
Økonomi:
SU

Skuespiluddannelsen stiller store krav til udviklingen af din egen personlighed. En skuespiller har kun sig selv som redskab, og under uddannelsen skal du lære at bruge alle facetter både fysisk og psykisk. Du følger fag i bl.a. tale og sang og lærer at beherske kroppen gennem forskellige bevægelsesfag. Til skuespillerhåndværket hører også fysiodramatik og karakterarbejde.

Du har efter endt uddannelse mulighed for at arbejde som skuespiller på teatre og i film- og tv-branchen. Du kan også undervise på fx private skuespilskoler eller højskoler.

Fold alle afsnit ud

Om uddannelsen

Uddannelsen er en treårig, kunstnerisk bacheloruddannelse.

Samspil mellem praksis, teori og refleksion

På uddannelsen følger du en række fag, der gør dig i stand til at arbejde med forskellige scenekunstneriske formater som skabende og fortolkende kunstner. Uddannelsen har et tæt samspil mellem praksis, teori og refleksion og fokuserer på arbejde med stemme og krop, dramatisk metode, kontekstuel viden samt faglige og tværfaglige projekter.

Mødet med publikum

I takt med uddannelsens progression bliver mødet med publikum en mere og mere central del af uddannelsen, og du lærer både at udvikle dine egne kunstneriske projekter og at indgå i kunstneriske fællesskaber med det formål at udforske og udfordre scenekunsten.

Uddannelsen kvalificerer dig til at arbejde inden for alle skuespilfaglige arbejdsområder på et arbejdsmarked i konstant forandring.

Undervisningsform

Alle undervisningsaktiviteter er obligatoriske, og der kan være perioder med aktiviteter om aftenen og i weekender, fx i forbindelse med forestillinger. Optræden, som ikke er en del af undervisningen, skal godkendes af skolen.

Uddannelsen foregår i København, Odense og Aarhus, afhængigt af hvilken afdeling du bliver optaget på.

Titel

Uddannelsen giver ret til betegnelsen bachelor i skuespil. Den engelske titel er Bachelor of Fine Arts in Acting.

Optagelse

Der bliver hvert år optaget 20 studerende på uddannelsen – syv i København, syv i Odense og seks i Aarhus. På Scenekunstskolens hjemmeside kan du se ansøgningsfrist, ansøgningsskema mv.

Optagelsesprøve

For at blive optaget på uddannelsen skal du bestå en optagelsesprøve, der er opdelt i tre prøver.

Den første prøve er fælles for de tre afdelinger i Aarhus, Odelsen og København, mens anden og tredje prøve er særskilt for hver enkelt afdeling.

Optagelsesprøverne foregår typisk i februar og marts. Du får efter hver prøve at vide, om du går videre til næste prøve.

Adgangskrav

Der er ingen formelle uddannelseskrav.

Økonomi

Du kan søge SU under uddannelsen. Skolen kan give oplysninger om eventuelle legater.

Fremtidsmuligheder

Som uddannet skuespiller har du mulighed for at optræde både på teatre, film og i tv. Mange skuespillere prøver senere i karrieren at arbejde som instruktører. En del underviser fx private skuespilskoler eller højskoler.

Mere uddannelse

Du har mulighed for at fortsætte din uddannelse på Den Danske Scenekunstskole ved at søge ind på den tværfaglige kandidatuddannelse i scenekunst.

Få mere at vide

Læs mere om uddannelsen:

Mulige job

Uddannelsessteder

På uddannelsesstedernes hjemmesider kan du finde mere information