skuespiluddannelsen
Kunstnerisk uddannelse

Skuespil

Du kan uddanne dig til skuespiller på Den Danske Scenekunstskole i København, Odense og Aarhus.

Fakta

Navn:
Skuespil
Varighed:
3 år
Adgangskrav:
Ingen specielle uddannelseskrav. Bestå en optagelsesprøve
Økonomi:
SU

Skuespiluddannelsen stiller store krav til udviklingen af din egen personlighed. En skuespiller har kun sig selv som redskab, og under uddannelsen skal du lære at bruge alle facetter både fysisk og psykisk. Du følger fag i bl.a. tale og sang og lærer at beherske kroppen gennem forskellige bevægelsesfag. Til skuespillerhåndværket hører også fysiodramatik og karakterarbejde.

Du har efter endt uddannelse mulighed for at arbejde som skuespiller på teatre og i film- og tv-branchen. Du kan også undervise på fx private skuespilskoler eller højskoler.

Fold alle afsnit ud

Om uddannelsen

Uddannelsen er en tre-årig kunstnerisk bacheloruddannelse. Den foregår i København, Odense og Aarhus afhængigt af, hvilken afdeling du bliver optaget på.

På uddannelsen følger du en række fag, der gør dig i stand til at arbejde med forskellige scenekunstneriske formater som skabende og fortolkende kunstner. Uddannelsen har et tæt samspil mellem praksis, teori og refleksion og fokuserer på arbejde med stemme og krop, dramatisk metode, kontekstuel viden samt faglige og tværfaglige projekter.

I takt med uddannelsens progression bliver mødet med publikum en mere og mere central del af uddannelsen, og du lærer både at udvikle dine egne kunstneriske projekter og at indgå i kunstneriske fællesskaber med det formål at udforske og udfordre scenekunsten.

Uddannelsen kvalificerer til at arbejde inden for alle skuespilfaglige arbejdsområder på et arbejdsmarked i konstant forandring.

Uddannelsen giver ret til betegnelsen bachelor i skuespil. Den engelsksprogede betegnelse er Bachelor of Fine Arts in Acting.

Alle undervisningsaktiviteter er obligatoriske, og der kan være perioder med aktiviteter om aftenen og i weekender, fx i forbindelse med forestillinger. Optræden, som ikke er en del af undervisningen, skal godkendes af skolen.

Optagelse

Der er ingen særlige uddannelseskrav, men du skal bestå en optagelsesprøve, der er opdelt i tre prøver. Den første prøve er fælles for de tre afdelinger i Aarhus, Odelsen og København, mens anden og tredje prøve er særskilt for hver enkelt afdeling. Adgangsprøverne foregår typisk i februar og marts.

Ansøgningsskema med krav og vejledning kan du finde på Den Danske Scenekunstskoles hjemmeside.  Ansøgningsfristen, som er i det sene efterår, bliver annonceret i god tid forinden.

Du får efter hver prøve at vide, om du er gået videre til næste prøve.

Der bliver hvert år optaget 20 studerende på uddannelsen – syv i København, syv i Odense og seks i Aarhus.

Økonomi

Du kan søge SU under uddannelsen. Skolen kan give oplysninger om eventuelle legater.

Fremtidsmuligheder

Uddannede skuespillere har mulighed for at optræde både på teatre, film og i tv. Mange skuespillere prøver senere i karrieren at arbejde som instruktører. En del underviser fx private skuespilskoler eller højskoler.

Mere uddannelse

Du kan søge optag på Scenekunstskolens tværfaglige kandidatuddannelse i Scenekunst på baggrund af bacheloruddannelsen i skuespil.

 

Få mere at vide

Den Danske Scenekunstskole
www.ddsks.dk

Mulige job

Uddannelsessteder

På uddannelsesstedernes hjemmesider kan du finde mere information

Inspiration

Ingen relevante arrangementer til denne uddannelse

At være skuepiller er ikke så glamourøst, som det måske lyder. I hvert fald ikke for 28-årige...

Se mulige videregående uddannelser efter din gymnasiale eksamen.

Se job ud fra interesser, og få inspiration til dit valg af job og uddannelse.

Uddannelserne handler om at skabe, formidle og udtrykke sig visuelt.

Det er ved at være sidste chance i år for at søge videregående uddannelse i kvote 1.