uddannelsen til danser
Kunstnerisk uddannelse

Dans og koreografi

På den engelsksprogede uddannelse arbejder du med dans og koreografi både teoretisk og praktisk og igennem forskellige udviklingsprojekter.

Fakta

Navn:
Dans og koreografi
Varighed:
3 år
Adgangskrav:
Ingen formelle adgangskrav. Der er optagelsesprøve
Økonomi:
SU

Uddannelsen er en kombination af dans og koreografi. Teknik lærer du sideløbende med at du udvikler din kunstneriske praksis. Undervejs i uddannelsen får du også teoretisk viden om dansk, koreografi, scenekunst mm. Du vil også komme til at arbejde sammen med studerende fra andre uddannelser på skolen i fælles scenekunstneriske projekter.

Undervisningen foregår primært på engelsk.

Som færdiguddannet kan du arbejde som professionel danser og koreograf på teatre i både ind- og udland. Du kan også beskæftige dig med dansens formsprog i andre sammenhænge, fx som underviser eller danseformidler.

Fold alle afsnit ud

Om uddannelsen

På uddannelsen i dans og koreografi studerer du de to områder i relation til hinanden som to emner, der filtrer sig sammen og gensidigt påvirker hinanden.

Dans

Inden for området dans arbejder du med forskellige tilgange til dans, krop og bevægelse, der blandt andet omfatter moderne teknikker, somatisk praksis, improvisation, ballet og kampsport.

Koreografi

Koreografidelen af uddannelsen fokuserer på komposition og udformning af egne værker. Uddannelsen har en undersøgende tilgang til koreografi.

Teoretisk del

Ud over den praktiske fysiske del, har uddannelsen også en mere teoretisk del, hvor de studerende bl.a. får indblik i dansens og koreografiens historie og udvikling og betydning for samtiden. Den teoretiske viden bliver løbende sat i relation til det praktiske arbejde på uddannelsen.

Undervisningsform

Undervisningen strækker sig over ca. 40 timer om ugen. Der vil i perioder være arbejde både om aftenen og i weekenden. Undervisningssproget er primært engelsk.

Uddannelsen foregår i København.

Titel

Uddannelsen giver ret til betegnelsen bachelor i dans og koreografi. Uddannelsens engelske titel er Bachelor of Fine Arts in Dance and Choreography.

Optagelse og adgang

Uddannelsen optager ikke nye studerende hvert år. På Scenekunstskolens hjemmeside kan du se, hvornår der er optag og ansøgningsfrist.

Optagelsesprøve

For at blive optaget på uddannelsen skal du bestå en trindelt optagelsesprøve. Optagelsesprøven ligger typisk først på året.

Adgangskrav

Der er ingen formelle uddannelseskrav, men det er en fordel at have kendskab til moderne og klassisk dans og ballet eller grundtræning fra andre fysiske discipliner.

Økonomi

Du kan søge SU under uddannelsen.

Fremtidsmuligheder

Som uddannet danser og koreograf kan du medvirke i kunstneriske værker udviklet af andre eller du kan arbejde med dine egne individuelle produktioner. Nogle bliver en del af et fast ensemble på et teater eller i en turnerende gruppe, mens andre arbejder freelance.

Nogle vælger at bruge uddannelsen som undervisere i dans.

Mere uddannelse

Du har mulighed for at fortsætte din uddannelse ved at søge ind på den en af den danske scenekunstskoles kandidatuddannelser i koreografi, danseformidling eller scenekunst.

Få mere at vide

Læs mere om uddannelsen:

Uddannelser der ligner

Mulige job

Uddannelsessteder

På uddannelsesstedernes hjemmesider kan du finde mere information