Animationsinstruktøren er ansvarlig for, at filmens eller spillets overordnede idé gennemføres, både med hensyn til animationen og det overordnede design, karakterernes stemmer, produktets klipning samt lyd og musik.
Derfor lægger uddannelsen vægt på undervisning i produktionsmetodik, dramaturgi, cinematurgi, production design og klipning. Du vil bl.a. lære at bruge storyboard og animatic som arbejdsredskaber. Du lærer også at instruere og idéudvikle, og at styre og kontrollere komplekse produktionsprocesser.
Undervisningen giver desuden forståelse for alle de kompetencer, der indgår i en animationsproduktion. Det kan være animation, spildesign, grafisk design, programmering, menuskriptskrivning og 3D-modellering. Du kommer til at arbejde med bl.a. produktionsdesignere, grafikere, programmører, animatorer, lyddesignere, producere, manuskriptforfattere og skuespillere.
Uddannelsen foregår i et internationalt miljø, og en stor del af undervisningen er på engelsk.
Faglige kernepunkter:
- Instruktion
- Filmiske og interaktive fortælleelementer
- Ideudvikling og manuskriptskrivning
- Teknologi
- Mediefortællinger for børn
- Fire computerspilsproduktioner
- Midtvejsfilm/spil
Eksamen
Du afslutter uddannelsen med en fuldanimeret afgangsfilm eller computerspil, der skal vare syv minutter. Der er afsat et år til produktionen, som du laver i samarbejde med producer- og tonemesterelever fra Filmskolens filmuddannelse samt elever fra Karakteranimatoruddannelsen. Afgangsfilmen bliver fremvist offentligt.
Uddannelsen er tilrettelagt i et samarbejde med DADIU - Det Danske Akademi for Digital Interaktiv Underholdning, men foregår på Den Danske Filmskole i København.
Titel
Uddannelsen giver ret til betegnelsen Animationsinstruktør, DDF. Den engelske betegnelse er Animation Director.