manuskriptskolen for børnefiktion
Kunstnerisk uddannelse

Manuskriptforfatter af børnefiktion

På Manuskriptskolen for børnefiktion lærer du at skrive fiktion inden for forskellige kunstarter med børn eller unge som modtagere.

Fakta

Navn:
Manuskriptforfatter af børnefiktion
Varighed:
2 år
Adgangskrav:
Bestået optagelsesprøve
Økonomi:
SU

Uddannelsen er for dig, der gerne vil skrive bl.a. bøger, teater og film til børn og unge. Du lærer at tænke kreativt og skrive fiktionsfortællinger.

Som færdiguddannet vil du have mulighed for at arbejde som manusforfatter, fx i film- og tv-branchen, eller med at skrive bøger til børn og unge.

Foto: Manuskriptskolen for børnefiktion

Fold alle afsnit ud

Indhold

Du lærer at fortælle historier til børn og unge, enten gennem bøger, film, teater, spil eller andre medieformer. Du får bl.a. viden om medieadfærd og historiefortælling.

Hovedemner

Undervisningen indeholder seks hovedemner:

  • Karakterudvikling
  • Sansning og udtryk
  • Børn og unges verden
  • Dramaturgi
  • Worldbuilding
  • Medieformer og samskabelse

Workshops

Skolen arrangerer også workshops og masterclasses i samarbejde med andre kunstneriske uddannelsesinstitutioner, fx Scenekunstskolen og Filmskolen.

Projektforløb

Du afslutter 1. semester med et projektforløb, hvor du skal skrive et kort værk, fx en novelle, billedbog eller et kortfilmmanus. Efter 2. semester skal du udvikle en idé til et større projekt, fx en tv-serie, roman eller et børneunivers. Hele 4. semester bruges på et afgangsprojekt, hvor du skaber et fiktionsværk til børn eller unge.

Undervisning

Der er mødepligtig undervisning tre dage om ugen. Du skal desuden deltage i studieture, seminarer, workshops og kunst- og kulturoplevelser. Undervisningen består både af selvstændigt arbejde og gruppeprojekter.

Udlandsophold

I løbet af uddannelsen ligger der som regel en studietur til udlandet som en integreret del af undervisningen.

Eksamen

Som afslutning på uddannelsen skal du skabe et værk og præsentere det samt udvikle en portfolio, der afspejler din faglige udvikling. Med udgangspunkt i værket og portfolien skal du evaluere din uddannelse ved en samtale med en underviser og ekstern fagperson.

Adgangskrav

Der er ingen adgangskrav for at søge ind. Optagelse sker på grundlag af indsendt materiale og eventuelt en personlig samtale.

Optagelse

Du optages på baggrund af tekstprøver, motiveret ansøgning og optagelsesworkshop. Ansøgningsopgaven offentliggøres den 1. februar.

Ansøgningsfrist

Ansøgningsfristen er den 15. april.

Uddannelsen starter i september.

Læs om ansøgningsfrist og optagelsesprocedure (manuskriptskolen.dk)

Eventuel samtale

Hvis du går videre til anden runde af optagelsen, bliver du indbudt til en optagelsesworkshop sammen med ca. 20 andre ansøgere. Du får svar på, om du er optaget den 26. maj. Skolen optager ca. 12 elever om året.

Uddannelsessteder

Læs mere om uddannelsen på uddannelsesstedets hjemmeside.

Uddannelsen foregår i:

Økonomi

Du kan søge SU under uddannelsen. Læs mere i artiklen:

Fremtidsmuligheder

Som færdiguddannet kan du skrive fortællinger for børn og unge. Det kan fx være bøger, film, spil, serier eller lydfortællinger.

Uddannelsessteder

På uddannelsesstedernes hjemmesider kan du finde mere information