kaospilot-uddannelsen
Andre uddannelser

Kaospilot

Uddannelsen til kaospilot er en 3-årig international iværksætteruddannelse med fokus på projektledelse, lederskab og forretningsudvikling.

Fakta

Navn:
Kaospilot
Type:
Privat uddannelse
Varighed:
3 år
Adgangskrav:
Alder mindst 21 år + en gymnasial uddannelse eller en erhvervsuddannelse
Økonomi:
Deltagerbetaling. Mulighed for SU

Kaospiloterne er en selvejende institution, der økonomisk er støttet af Undervisnings- og Uddannelses- og Forskningsministeriet. Som kaospilot lærer du at udvikle ideer og forretningskoncepter. Du lærer at udvikle projekter og lede dem fra vision til realisering.

Som uddannet kaospilot vil du have jobmuligheder både i private virksomheder og i offentlige eller ikke-kommercielle organisationer.

Fold alle afsnit ud

Om uddannelsen

Målet med den treårige uddannelse til kaospilot er at stimulere praktiske virketrang og iværksætterlyst. På uddannelsen får du viden, færdigheder og en forståelse af omverdenen, der gør det muligt at omsætte iværksætterlysten i holdbare projekter.

Hovedområder

Personlig udvikling, refleksion, selvledelse og læreprocesser er centralt i uddannelsen, som omfatter fire hovedområder:

  • Project Design, som bl.a. omfatter praksis, samarbejde og værdiskabelse, kreativitet, design og kommunikation samt lokale muligheder
  • Proces Design, hvor du bl.a. arbejder med organisation og design samt samarbejde i en ny kontekst
  • Business Design, som sætter fokus på business-modeller, værdi og innovation, business organisation i det 21. århundrede samt bæredygtighed
  • Innovativ ledelse, herunder praksis og evaluering​

Uddannelsen udvikler og styrker dine personlige kompetencer, og du lærer at teste, evaluere og forbedre dine idéer i praksis.

Eksamen

Der er prøveeksamener og eksamener undervejs i studiet, ligesom du løbende får faglig og personlig coaching. Uddannelsen afsluttes med et individuelt udarbejdet eksamensprojekt og en mundtlig præsentation.

Adgangskrav

For at blive optaget skal du have enten en gymnasial uddannelse eller en erhvervsuddannelse.

Du skal desuden kunne udtrykke dig skriftligt og mundtligt på engelsk, da al undervisning foregår på engelsk. Endelig skal du fylde 21 år senest i løbet af første semester.

Optagelse

Ansøgningsfristen er i perioden februar til april, men varierer fra år til år.

Find information om ansøgningsfrist, ansøgningsskema, optagelsesworkshop, studiestart mv. på skolens hjemmeside.

Økonomi

Uddannelsen koster i alt 161.000 kr. Der er et startgebyr er på 33.500 kr., og derudover betales en studieafgift på 11.250 kr. pr. kvartal.

Du kan søge SU under uddannelsen.

Fremtidsmuligheder

De fleste færdiguddannede kaospiloter arbejder med innovation, udvikling, ledelse og organisering af projekter enten som selvstændig eller i en allerede etableret virksomhed eller organisation.

Læs mere om arbejdsområdet og typer af job inden for medie, kultur, turisme, idræt og underholdning.

Uddannelsessteder

På uddannelsesstedernes hjemmesider kan du finde mere information