PrintHeader
UddannelsesGuiden bruger cookies for at få sitet til at fungere og til at måle trafik.
Du kan altid slette cookies fra ug.dk igen.
  • tip

    Send siden

    Der er sket en fejl..

    - Udfyld venligst din e-mail adresse.- Udfyld venligst modtagers e-mail adresse.

     
     
     
  • Print siden
  • Læs siden

Erhvervsuddannelse (EUD)

Bager og konditor

En bager og konditor bager brød og kager. På skolen lærer du at vurdere råvarer og at planlægge produktionen på arbejdspladsen.

En vigtig del af arbejdet går ud på at fremstille et produkt, der tiltrækker kunderne. Som bager/konditor lærer du også om beregning af indkøb og salg.

En bager/konditor kan arbejde på brød- og kagefabrikker eller i bagerier/bagerafdelinger eller konditorier. Der er også mulighed for at starte egen virksomhed.

Fakta

Navn: Bager og konditor

Type: Erhvervsuddannelse (EUD)

Varighed: Brødbager 2 år og 1 mdr., brødbager med profil 2 år og 10 mdr., bager 3 år og 7 mdr., kagekonditor 2 år og 1 mdr., kagekonditor med profil 2 år og 10 mdr, konditor 3 år og 7 mdr.

Adgangskrav: Afsluttet folkeskole eller tilsvarende

Økonomi: SU og elevløn

Over 25 år: Se afsnittet Over 25 år

Mulige job

Brug EUD-nøglen for at se hvilken skole som har din uddannelse


Læs videre efter en erhvervsuddannelse. Se dine muligheder her.

Uddannelser der ligner

Mød en ...

Mød en...
Bagermester
Lone Hansen er 44 år og ansat bagermester i Kvickly i Ringsted.

Mød en ...

Mød en...
Bagersvend
Allerede i folkeskolen, da Karsten var i skolepraktik, fandt han ud af, at bagerfaget tiltalte ham. Efter 10. klasse var han heldig og fandt en læreplads hos en bager.