På uddannelsen arbejder du med ulighed i sundhed, in- og eksklusion, ressourcemobilisering, sektor-koordinering og andre centrale begreber og tiltag, som har betydning for at arbejdet med sundhedsfremme lykkes.
Uddannelsen giver kompetencer til at udvikle, lede og gennemføre praktiske sundhedsfremmeprojekter. Du får også kompetencer til at planlægge og gennemføre forsknings- og evalueringsprojekter vedrørende ulighed i sundhed, borger/brugerinddragelse i sundhedsfremme samt ny teknologi i sundhed og sundhedsfremme.
Du lærer om forebyggelse og sundhedsfremme for en bred målgruppe især med fokus på måder, der reducerer uligheden i sundhed. Uddannelsen sigter mod tværfagligt samarbejde og har både sundhedsfagligt og socialvidenskabeligt indhold.
I løbet af uddannelsen får du bl.a. viden om sammenhænge mellem på den ene side miljø, sociale forhold og kultur og på den anden side sygdom og sundhed. Du får også indsigt i sundheds- og socialpolitiske strategier i sundhedsfremme.
Uddannelsen består af fire moduler: Ulighed i sundhed, Rssourcemobilisering i sundhedsfremmme, Ledelse, intervention og samarbejde i sundhedsfremme og dit masterprojekt.
Undervisningen er problemorienteret og tilrettelægges som en kombination af seminarer og arbejde i projektgrupper.
Uddannelsen udbydes af Roskilde Universitet (RUC).
Eksamen
Der afholdes skriftlige og mundtlige prøver i løbet af uddannelsen. Hele uddannelsen afsluttes med udarbejdelse af et masterprojekt samt eksamen.