Uddannelsen til filmproducer er en af fem faglinjer på filmuddannelsen, hvor du arbejder kunstnerisk, teoretisk og praktisk med professionel produktion af spillefilm, novellefilm, tv-serier, dokumentarisme og animation.
De fire andre faglinjer er: instruktion, foto, klip og lyd.
Faglinjerne fungerer i et tæt fagligt og kunstnerisk samarbejde. Du får en del af tiden parallel undervisning i bl.a. filmhistorie, -analyse og dramaturgi og arbejder sammen om øvelser og produktioner.
På filmproducerlinjen får du særlig undervisning i produktionsmetodik, økonomi, markedsføring, jura, finansiering, forhandling, ledelse og teknik. Du lærer at lave produktionsplan og budget, aftaler om locations og aftaler med skuespillere. Du bliver også trænet i at samarbejde med manuskriptforfatter og instruktør.
Som producer skal du både være organisator, leder og forhandlingspartner for filmholdet og filmens øvrige samarbejdspartnere.
Faglige kernepunkter:
- Manuskriptudvikling
- Filmøkonomi
- Filmjura
- Produktionsmetode
Filmproduktionsforløbene varierer fra få dage til flere måneder. Du skal både arbejde som producer på dine egne film og som produktions- og indspilningsleder/lineproducer på dine kollegers produktioner. I produktionsperioderne er der omfattende ekstraarbejde om aftenen og i weekender, helligdage og ferier.
Undervisningen
Undervisningen består af forelæsninger og klasseundervisning, øvelser i filmproduktion og eventuelt praktik.
Eksamen
Der er ikke en egentlig eksamen, men din studieindsats bliver løbende vurderet. Du afslutter uddannelsen med produktion af en afgangsfilm, der vises offentligt.
Titel
Uddannelsen giver ret til betegnelsen Producer, DDF. Den engelske betegnelse er Producer.