Læreruddannelsen på det frie seminarium
Andre uddannelser

Ollerupprøven

Lærere, der er dimitteret fra Den Frie Lærerskole i Ollerup, kan opnå ret til ansættelse i folkeskolen ved at aflægge en supplerende prøve.

Fakta

Navn:
Ollerupprøven
Varighed:
Op til 2 år på deltid
Adgangskrav:
Læreruddannelse fra Den Frie Lærerskole
Økonomi:
Der er deltagerbetaling

Du skal aflægge prøve i mindst to af de undervisningsfag, der indgår i uddannelsen til professionsbachelor som lærer i folkeskolen.

Et af undervisningsfagene skal normalt være Dansk 1.-6. klassetrin, Dansk 4.-10. klassetrin, Matematik 1.-6. klassetrin eller Matematik 4.-10. klassetrin.

Fold alle afsnit ud

Om uddannelsen

Den supplerende prøve består af prøve i mindst to af de undervisningsfag, der indgår i uddannelsen til professionsbachelor som lærer i folkeskolen.

Et af undervisningsfagene skal almindeligvis være Dansk 1.-6. klassetrin, Dansk 4.-10. klassetrin, Matematik 1.-6. klassetrin eller Matematik 4.-10. klassetrin. Både undervisning og prøver følger de retningslinjer der gælder for uddannelsen til lærer i folkeskolen.

Prøverne aflægges på en professionshøjskole, der udbyder uddannelsen til professionsbachelor som lærer i folkeskolen. Du indstiller dig til prøve i et eller flere undervisningsfag efter aftale med professionshøjskolen.

Eksamen

Prøverne aflægges i henhold til bekendtgørelse om uddannelse af lærere til folkeskolen. Hvert undervisningsfag skal være bestået med minimum karakteren 02.

Varighed

Prøverne skal normalt aflægges inden for en periode på 2 år.

Optagelse og adgang

Prøven er udelukkende for personer, der har en læreruddannelse fra Den Frie Lærerskole i Ollerup, og som ønsker at blive ansat som lærer i folkeskolen.

Økonomi

Der er deltagerbetaling.

Prøverne udbydes under lov om åben uddannelse.

Fremtidsmuligheder

Efter at have bestået Ollerupprøven kan du søge undervisningsjob i folkeskolen på linje med lærere med en professionsbacheloruddannelse.