PrintHeader
UddannelsesGuiden bruger cookies for at få sitet til at fungere og til at måle trafik.
Du kan altid slette cookies fra ug.dk igen.

Lærer i folkeskolen

 • tip

  Send siden

  Der er sket en fejl..

  - Udfyld venligst din e-mail adresse.- Udfyld venligst modtagers e-mail adresse.

   
   
   
 • Print siden
 • Læs siden

Professionsbacheloruddannelse

Lærer i folkeskolen

Som folkeskolelærer skal du kunne lide at have med børn og unge at gøre. Du skal have lyst til at være på og at arbejde tæt sammen med andre mennesker.

På uddannelsen lærer du at planlægge din undervisning både fagligt og pædagogisk. Du får viden om de fag, du senere skal undervise i, og du lærer at formidle din viden til børn og unge på forskellige klassetrin. Der indgår flere praktikperioder i uddannelsesforløbet.

De fleste lærere får arbejde i folkeskolen, på en privatskole eller på en efterskole. Men læreruddannelsen åbner også for jobmuligheder inden for det private erhvervsliv, f.eks. som konsulent eller vejleder.

Mød en ...

Mød en...
Nyuddannet lærer
I jobbet som lærer i folkeskolen kombinerer 28-årige Camilla Øhrberg sin egen interesse med en vigtig samfundsopgave, nemlig at opdrage skoleelever i demokrati.

Mød en ...

Mød en...
Lærer
Nanna startede på seminariet for godt 12 år siden. Hun troede, hun skulle være efterskolelærer, men endte med at blive folkeskolelærer og det har hun ikke fortrudt.

Mød en ...

Mød en...
Skoleleder
Lars Eriksen har arbejdet på en skole siden 1982. I de sidste 21 år har han fungeret som skoleleder på meget forskellige skoler. De har alle på hver deres måde budt på gode udfordringer.

Mød en ...

Mød en...
Speciallærer
Jan Wilkens Schmidt er 52 år og uddannet folkeskolelærer. Han arbejder som speciallærer på Endrupskolen i Fredensborg.

Mød en ...

Mød en...
UU-vejleder
Det er vigtigt for Camilla at hendes job gør en forskel. Hun mener, man skal bruge sig selv som redskab i samtalerne med de unge, som står uden uddannelse. ”Man kan rykke rigtig meget i et samtaleforløb.”