Kursus

Tilberedning af kolde og lune anretninger

Med kurset opnår du viden og færdigheder, som gør dig i stand til at fremstille, klargøre og udvikle de mest klassiske kolde og lune retter med tilsmagning efter de fem grundsmage.

Fakta

Navn:
Tilberedning af kolde og lune anretninger
Type:
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
Varighed:
3,0 dage
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
Økonomi:
Deltagerbetaling 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
2281
Fagkode:
20846-

-

Målgruppe

Kurset retter sig mod ikke-faglærte gastronomer, der ønsker at lære mere om tilberedning af kolde og lune anretninger i køkkenet.

Mål

Du opnår viden, som gør dig i stand til:At beskrive de fem grundsmage i planlægning af retter.At beskrive og vurdere madens sensoriske kvalitet.På baggrund af denne viden opnår du færdighed i:At nytænke klassiske/typiske retter og komponere nye garniturer, så det æstetiske udtryk stemmer overens med et givent koncept.At arbejde efter regler for fødevarehygiejne og egenkontrol.At klargøre og fremstille de mest klassiske/typiske retter.At tilsmage retter ud fra de fem grundsmage.

Varighed

3,0 dage

Eksamen

Der er en mundtlig og praktisk prøve til uddannelsen

Økonomi

De fleste AMU-kurser koster et mindre beløb i deltagerbetaling.

Deltagerbetalingen afhænger af din uddannelsesbaggrund. I nogle tilfælde kan den bortfalde.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne.

Se Økonomi under AMU.