amu i madfremstilling - restaurant, kantine og catering
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)

Madfremstilling - restaurant, kantine og catering

På området madfremstilling - restaurant, kantine og catering beskæftiger du dig med måltidets vej fra planlægning og indkøb til servering for gæsten i restaurant eller kantine.

Fakta

Navn:
Madfremstilling - restaurant, kantine og catering
Type:
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
Varighed:
Få dage til 6 uger
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
Økonomi:
Deltagerbetaling 108 - 184 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
2281

Kurserne spænder fra basal viden om fødevarehygiejne til specialviden om gastronomi, hvor du fx kan lære at planlægge menuer ud fra sæsonens råvarer. Du kan også lære personligt salg, kvalitetsstyring og økologisk planlægning.

Kurserne henvender sig til faglærte kokke, smørrebrødsjomfruer, catere, cafeteria-, kantine- og køkkenassistenter, men også til ufaglærte, der fx arbejder med salg og rengøring i forbindelse med madfremstilling.

Fold alle afsnit ud

Om kurserne

Madfremstilling, restaurant, kantine og catering omfatter kurser inden for emnerne:

  • Menuplanlægning i madfremstilling
  • Produktion og afvikling/levering af mad
  • Salg, service og markedsføring ved madfremstilling
  • Samarbejde og kommunikation ved madfremstilling
  • Varebestilling og varemodtagelse ved madfremstilling

Kurserne udbydes typisk af tekniske skoler få steder i landet.

Værd at vide

Madfremstilling, restaurant, kantine og catering omfatter flere korte kurser, som du kan tage enkeltvis eller sammensætte i forløb.

Det enkelte kursus kan være relevant for forskellige fagområder. Se alle uddannelser inden for Køkken, hotel, restaurant, bager, konditor og kødbranchen.

Varighed

Kurserne strækker sig fra få dage til 6 ugers varighed.

Optagelse og adgang

Alle har adgang til en arbejdsmarkedsuddannelse uanset alder eller uddannelsesbaggrund. Du skal dog have fast bopæl eller beskæftigelse i Danmark.

Kurserne retter sig særligt mod personer med faglært eller ufaglært baggrund. Til kurser, hvor der udstedes certifikat, skal du opfylde eventuelle adgangskrav, fastsat som led i myndighedskrav eller organisationskrav til uddannelsen.

Det er det enkelte uddannelsessted, der administrerer optaget til et kursus.

Økonomi

AMU-kurser koster normalt mellem 108 og 184 kr. pr. dag i deltagerbetaling.

Deltagerbetalingen kan desuden afhænge af din uddannelsesbaggrund, og den kan bortfalde i en række tilfælde, se Økonomi under AMU.

Det enkelte uddannelsessted kan oplyse mere om de økonomiske vilkår under en AMU-uddannelse.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne. Søger du VEU-godtgørelse, må undervisningen ikke være tilrettelagt som fjernundervisning.

Kvalifikationsniveau

Kurserne er placeret på niveau 2,3,4 og 5 i den danske kvalifikationsramme for livslang læring. Kvalifikationsrammen går fra niveau 1-8 og definerer det forventede udbytte af undervisningen. Læs mere om Kvalifikationsniveau for voksenuddannelser

Få mere at vide

Madfremstilling - restaurant, kantine og catering er én blandt flere kompetencebeskrivelser under Efteruddannelsesudvalget for Køkken, Hotel, Restaurant, Bager, Konditor og Kødbranchen..

Få information om AMU på det lokale VEU-center.

Vis AMU-kurser Skjul AMU-kurser

Kurser
Praktikvejleder i hotel- og restaurationsbranchen
Innovativ gastronomi i hotel og restauration
Smørrebrød - nu og i fremtiden
Sushi - krav og kreativitet
Spakøkken
Molekylær gastronomi
Energiopbyggende konferenceforplejning
Det kreative kolde køkken
Mad til børn på restaurant og café
Det klimavenlige køkken
Menusammensætning
Lunt og varmt køkken i cafeteria og kantine
Produktionskøkkenets fonder, supper og saucer
Brød, kager og desserter i cafeteria og kantine
Anretning af mad i cafeteria og kantine
Grundtilberedning i restaurant og kantine
Sammensætning af menu i restaurant og kantine
Søde sager i restaurant og kantine
Frugt og grønt i det varme køkken
Fisk og skaldyr i restaurant og kantine
Supper og saucer i restaurant og kantine
Bagværk i restaurant og kantine
Overskudsproduktion i restaurant og kantine
Salat og salatbar i madfremstilling
Almen fødevarehygiejne
Almen fødevarehygiejne for F/I
Nyt nordisk køkken
Sundere retter med Nøglehulsmærke på spisesteder
Bønner og linser - grønne proteiner i sunde retter
Fødevarehygiejne og egenkontrol
Produktion af convenience food
Produktionskøkkenets redskaber, maskiner og udstyr
Drikkevarer i cafeteria og kantine
Råvarer med energi- og sundhedsfremmende stoffer
Det gode grundforråd - opbygning og anvendelse
Sæson-gastronomi med optimering
Gastronomen som vært
Prisberegning for gastronomer
Danske egnsretter på menuen
Årstiden grønt til retter med næring og smag
Kreative retter med korn og spirer
Årstidens buffet - til alle anledninger
Danske tapas
Ressourcekøkkenet - bæredygtig madfremstilling
Næringsrige retter med fuldkorn
Sundere valg på menukortet
Gastronomi uden fødevareallergi
Smoothies og små måltider To Go
Menu engineering til spisestedets menukort
Kuvert- og madbrød bagt i restauranten
Økologi og bæredygtighed i restauranten
Sandwich og caféretter
Local Farming & Local Cooking
Grill - åben ild i restauranten
Insekter - andre proteiner på menukortet

Vis andre AMU-kurser Skjul andre AMU-kurser

Kurser
Produktionshygiejne 1
Skolemad - et måltid i skolen
Måltider tilpasset brugerens behov
RKV før erhvervsuddannelse for voksne
Ernæringslære
Det økologiske køkken
Økologisk planlægning og produktion i cafeteria
Den personlige uddannelses- og jobplan
Fagunderstøttende dansk som andetsprog for F/I
Ergonomi inden for faglærte og ufaglærte job
Praktikvejlederens kommunikation med elev/lærling
Introduktion til arbejdsmarkedsuddannelserne (F/I)
Introduktion til et brancheområde (F/I)
Arbejdsmarked, it og jobsøgning (F/I)
Introduktion til det danske arbejdsmarked (F/I)
Ultimative vinoplevelser og gæstebetjening
Råvarekvalitet i fødevareproduktion
Diæt- og allergikost
Introduktion til førstehjælp på jobbet
Praktik for F/I
Bæredygtighed på hotel & restaurant
Oprettelse af database til jobbrug
Standardisering af virksomhedens dokumenter
Jobrelateret brug af styresystemer på pc
Jobrelateret fremmedsprog med nuanceret ordforråd
Jobrelateret fremmedsprog med basalt ordforråd
Grundlæggende faglig regning
Grundlæggende faglig matematik
Personlig udvikling til arbejde og uddannelse
Etablering af selvstyrende grupper
Kommunikation i teams
Værdibaserede arbejdspladser
Videndeling og læring for medarbejdere
Faglig læsning
Faglig skrivning
Dansk som andetsprog for F/I, basis
Brug af pc på arbejdspladsen
Dansk som andetsprog for F/I, alment niveau
Dansk som andetsprog for F/I, udvidet niveau
Fagunderstøttende dansk som andetsprog for F/I
Dansk som andetsprog for F/I, basis
Dansk som andetsprog for F/I, alment niveau
Dansk som andetsprog for F/I, udvidet niveau
Madlavningstekniske egenskaber i madfremstilling
Praktikvejledning af eud-elever/lærlinge
Salgsstyring i detailhandlen
Samarbejde i grupper i virksomheden
Personligt salg - kundens behov og løsninger
Anvend informationer fra internettet til jobbrug
Prisberegning i den daglige madproduktion
Sund og velsmagende mad til voksne
Rengøringsmidler og materialekendskab
Indskrivning og formatering af mindre tekster
Værktøjer til risikoanalyse i madproduktionen
Råvarer i køkkenet
Ledelse af hygiejne og egenkontrol
Årstidernes råvarer i måltiderne
Grundlæggende faglig regning
Grundlæggende faglig matematik
Faglig læsning
Faglig skrivning
Salg og service i gæstebetjening
Iværksætteri - fra idé til forretningsplan
Arbejdsmiljø 1 i faglærte og ufaglærte job
Arbejdsmiljø 2 i faglærte og ufaglærte job
Forretningsforståelse og nøgletal i it-systemer
Patogene mikroorganismer i risikoanalyse
Introduktion til det danske arbejdsmarked (F/I)

Uddannelsens veje

Uddannelsessteder

På uddannelsesstedernes hjemmesider kan du finde mere information

Inspiration

Tag til åbent hus ude på uddannelsesstederne.

VEU-center
VEU-center

- én indgang til kurser og efteruddannelse.

Realkompetencer - buschauffor
Realkompetencer - buschauffor

Vurdering af kompetencer til arbejdsmarkedsuddannelser.

Inspiration til valg af job og uddannelse.

Erhvervsuddannelser for dig, der er 25+.

Voksenuddannelsesstøtte
Voksenuddannelsesstøtte

Deltagerbetaling og VEU-godtgørelse.