Kursus

Nordisk gastronomi, tradition og fornyelse

Med kurset opnår du viden og færdigheder, som gør dig i stand til at anvende traditionelle nordiske råvarer på nye måder i udviklingen af retter, hvor der tages hensyn til økonomisk bæredygtighed, råvarens sæson, terroir og biodiversitet.

Fakta

Navn:
Nordisk gastronomi, tradition og fornyelse
Type:
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
Varighed:
2,0 dage
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
Økonomi:
Deltagerbetaling 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
2281
Fagkode:
20861-

-

Målgruppe

Kurset retter sig mod faglærte, som arbejder med madfremstilling i restauranter, hotelkøkkener og kantiner.

Mål

Du opnår viden, som gør dig i stand til:- At redegøre for kulinariske madtraditioner, historik og principper ved fremstilling af retter fra det nordiske køkken.- At redegøre for økonomisk bæredygtighed, råvarens sæson, terroir og biodiversitet ved fremstilling af retter fra det nordiske køkken.- At redegøre for anvendelsen af sensoriske redskaber til at forfine den gastronomiske oplevelse.På baggrund af denne viden opnår du færdighed i: - At anvende traditionelle nordiske råvarer på nye måder i udviklingen af retter.

Varighed

2,0 dage

Eksamen

Der er en skriftlig prøve til uddannelsen

Økonomi

De fleste AMU-kurser koster et mindre beløb i deltagerbetaling.

Deltagerbetalingen afhænger af din uddannelsesbaggrund. I nogle tilfælde kan den bortfalde.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne.

Se Økonomi under AMU.