Kursus

Bæredygtighed ift. fødevarer, service & oplevelser

Efter kurset kan du anvende viden om bæredygtighed og FN¿s verdensmål i relation til fødevare, service- og oplevelsesvirksomhed. Du kan identificere mulige bæredygtighedsinitiativer i eget fagområde, egen virksomhed og branche. Du kan anvende viden om bl.a. brancherelevante mærkninger og certificeringer til at træffe bæredygtige valg i forhold til mad, fødevarer og oplevelser.

Fakta

Navn:
Bæredygtighed ift. fødevarer, service & oplevelser
Type:
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
Varighed:
3 dage
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
Økonomi:
Deltagerbetaling 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
2281
Fagkode:
49830-

-

Målgruppe

Kurset retter sig imod faglærte og personer med tilsvarende kompetencer, der arbejder med madfremstilling/ produktion, service og gæstebetjening, og som ønsker inspiration og færdigheder til at arbejde med bæredygtighed og grøn omstilling. Faglærte kan være gastronom, ernæringsassistent, tjener, receptionist, gourmetslagter, bager og konditor.

Mål

Du opnår viden om:Begrebet bæredygtighed og FN¿s 17 verdensmål i relation (primært mål 12) med særligt med fokus på sammenhængen til eget fagområde og egen brancheRelevante mærkninger og certificeringer inden for fødevarer-, service- og oplevelsesvirksomhedBegrebet green-washing i relation til virksomhedens egne bæredygtige indkøbAnsvar som medarbejder for at fremme og arbejde med bæredygtighedDu kan anvende den opnåede viden til at:Identificere mulige bæredygtighedsinitiativer i eget fagområde, egen virksomhed og brancheVurdere klimaaftryk af relevante produkter og ydelser Vurdere kriterier for at kunne træffe bæredygtige valg i forhold til mad, fødevarer og oplevelserIdentificere mulige bæredygtighedsinitiativer i eget fagområde, egen virksomhed og branche

Varighed

3 dage

Prøve

Der er en skriftlig prøve til uddannelsen

Økonomi

De fleste AMU-kurser koster et mindre beløb i deltagerbetaling.

Deltagerbetalingen afhænger af din uddannelsesbaggrund. I nogle tilfælde kan den bortfalde.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne.

Se Økonomi under AMU.