Arbejdsmarkedsuddannelsen retter sig specielt mod personale beskæftiget med produktion af mad til interne og eksterne brugere/kunder.

Råvarens egenskaber i madhåndværket 1
Fakta
- Navn:
- Råvarens egenskaber i madhåndværket 1
- Type:
- Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
- Varighed:
- 2,0 dage
- Adgangskrav:
- Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
- Økonomi:
- Deltagerbetaling 128 - 192 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
- FKB-nr.:
- 2286
- Fagkode:
- 48154-
-
Mål
Deltageren kan udvælge råvarerne, der anvendes i produktions- og storkøkkener, ud fra råvarens egenskaber. Deltageren kan vurdere råvaren i forhold til kvalitet, sæson, økologi, opbevaring og næringsværdi. Deltageren kan klargøre og tilberede den enkelte råvare, så dens sensoriske egenskaber fremmes. Deltageren kan sammensætte passende råvarer, der kan højne og forfine smagsoplevelsen. Deltageren kan vurdere bedst egnede tilberedningsmetoder for råvaren, så maden fremstår indbydende. Deltageren kan veksle mellem bedst egnede tilberedningsmetoder, så retten kan varieres og tilpasses forskellige målgrupper. Uddannelsens kompetencer opnås for en af følgende råvaregrupper:1) Korn, kerner, nødder og stivelsesprodukter 2) Frugt 3)Grønt og svampe 4)Krydderurter, krydderier og microgrønt 5)Fjerkræ og æggeprodukter eller 6) Mælk, surmælksprodukter og oste.
Økonomi
De fleste AMU-kurser koster et mindre beløb i deltagerbetaling.
Deltagerbetalingen afhænger af din uddannelsesbaggrund. I nogle tilfælde kan den bortfalde. Se Økonomi under AMU.
Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne.