Kursus

Råvarens egenskaber i madhåndværket 1

Uddannelsen indeholder metoder til klargøring og tilberedning af råvaren, der højner smagsoplevelsen. Der lægges vægt på at fremhæve råvarens sensoriske egenskaber samt at veksle mellem egnede tilberedningsmetoder, så maden kan varieres og være lige indbydende. Fokus er på madhåndværket i produktionen af mad til forskellige målgrupper. Uddannelsen gennemføres med en af flere specifikke råvaregrupper, der inden for samme råvaregruppe giver kompetencer til at kunne deltage i 48155 Råvarens egenskaber i madhåndværket 2.

Fakta

Navn:
Råvarens egenskaber i madhåndværket 1
Type:
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
Varighed:
2,0 dage
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
Økonomi:
Deltagerbetaling 126 - 188 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
2286
Fagkode:
48154-

-

Målgruppe

Arbejdsmarkedsuddannelsen retter sig specielt mod personale beskæftiget med produktion af mad til interne og eksterne brugere/kunder.

Mål

Deltageren kan udvælge råvarerne, der anvendes i produktions- og storkøkkener, ud fra råvarens egenskaber. Deltageren kan vurdere råvaren i forhold til kvalitet, sæson, økologi, opbevaring og næringsværdi. Deltageren kan klargøre og tilberede den enkelte råvare, så dens sensoriske egenskaber fremmes. Deltageren kan sammensætte passende råvarer, der kan højne og forfine smagsoplevelsen. Deltageren kan vurdere bedst egnede tilberedningsmetoder for råvaren, så maden fremstår indbydende. Deltageren kan veksle mellem bedst egnede tilberedningsmetoder, så retten kan varieres og tilpasses forskellige målgrupper. Uddannelsens kompetencer opnås for en af følgende råvaregrupper:1) Korn, kerner, nødder og stivelsesprodukter 2) Frugt 3)Grønt og svampe 4)Krydderurter, krydderier og microgrønt 5)Fjerkræ og æggeprodukter eller 6) Mælk, surmælksprodukter og oste.

Varighed

2,0 dage

Eksamen

Der er ingen eksamen. Uddannelsesstedet skal udstede et uddannelsesbevis til deltagere, der efter underviserens vurdering har opnået de mål, der er beskrevet i målformuleringen.

Økonomi

AMU-kurser koster normalt mellem 108 og 184 kr. pr. dag i deltagerbetaling. Enkelte kurser i fx sprog og it dog op til 272 kr. pr. dag. På det pædagogiske område og på social- og sundhedsområdet er der som hovedregel ingen deltagerbetaling.

Deltagerbetalingen kan desuden afhænge af din uddannelsesbaggrund, og den kan bortfalde i en række tilfælde, se Økonomi under AMU.

Det enkelte uddannelsessted kan oplyse mere om de økonomiske vilkår under en AMU-uddannelse.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne. Søger du VEU-godtgørelse, må undervisningen ikke være tilrettelagt som fjernundervisning.

Vis hold Skjul hold

Hotel- og Restaurantskolen