Kursus

Plantefars i professionelle køkkener

Med kurset får du ny viden og nye færdigheder, som gør, at du kan fremstille rent plantebaseret fars med fokus på velsmag, mæthedsfornemmelse, ernæring og tekstur. Du lærer, hvordan planterige farsretter kan indgå i såvel nye som traditionelle retter ¿ også med fokus på, hvordan det enkelte måltid kan blive mere klimavenligt.

Fakta

Navn:
Plantefars i professionelle køkkener
Type:
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
Varighed:
1 dag.
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
Økonomi:
Deltagerbetaling 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
2286
Fagkode:
21568-

-

Målgruppe

Kurset henvender sig til faglærte/madprofessionelle, som har erfaring med professionel madfremstilling i køkkener, restauranter, kantiner og institutioner. Kurset er målrettet medarbejdere, som ønsker inspiration til og færdigheder i at arbejde fagspecifikt med madfremstilling, som overvejende er plantebaseret.

Mål

Du opnår viden, som gør dig i stand til: - At beskrive hvordan fars kan fremstilles plantebaseret uden animalske råvarer i overensstemmelse med officielle kostråd.- At redegøre for metoder til at fremstille og smagfulde planterige farsprodukter med færre eller ingen animalske råvarer, herunder for sensoriske succesfaktorer.- At forklare hvordan plantebaseret fars kan være både klimavenlig og ernæringsmæssigt fyldestgørende- At forklare hvordan plantebaseret fars kan indgå i såvel nye som traditionelle retterDu opnår færdigheder i: - At fremstille rent plantebaseret fars med fokus på velsmag, mæthedsfornemmelse, ernæring og tekstur- At fremstille plantefars ved brug af bælgfrugter, frø, nødder, korn kartofler og sæsonaktuelle grøntsager

Varighed

1 dag.

Prøve

Der er en skriftlig prøve til uddannelsen

Økonomi

De fleste AMU-kurser koster et mindre beløb i deltagerbetaling.

Deltagerbetalingen afhænger af din uddannelsesbaggrund. I nogle tilfælde kan den bortfalde.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne.

Se Økonomi under AMU.