Medarbejdere, som har arbejdserfaring med professionel madfremstilling i køkkener (store som små), caféer, kantiner, institutioner og lignende - og medarbejdere, som ønsker at arbejde med bælgfrugters mangfoldighed og anvendelsesmuligheder i det professionelle køkken.

Bælgfrugters tilberedning, konsistens og smag
Fakta
- Navn:
- Bælgfrugters tilberedning, konsistens og smag
- Type:
- Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
- Varighed:
- 2 dage.
- Adgangskrav:
- Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
- Økonomi:
- Deltagerbetaling 128 - 192 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
- FKB-nr.:
- 2286
- Fagkode:
- 20800-
-
Mål
Du opnår viden, som gør dig i stand til:- At beskrive bælgfrugters (ærter, kikærter, linser og bønners) mangfoldighed og anvendelsesmuligheder- At forklare bælgfrugters egenskaber som næringsrige og klimavenlige råvarer- At forklare sensoriske succesfaktorer ved tilberedningen af smagfuld mad med bælgfrugterDu opnår færdighed i:- At tilberede retter, hvor bælgfrugter er en vigtig ingrediens- At planlægge og tilberede retter med bælgfrugter til dagens måltider, hvor du anvender viden om deres smag og konsistens samt klimaftryk- At vurdere bælgfrugters funktion, smag og ernæringsværdi i tilberedte retter
Økonomi
De fleste AMU-kurser koster et mindre beløb i deltagerbetaling.
Deltagerbetalingen afhænger af din uddannelsesbaggrund. I nogle tilfælde kan den bortfalde. Se Økonomi under AMU.
Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne.