Kursus

Sundere kager og desserter i køkkener

Med kurset opnår du viden og færdigheder, som gør dig i stand til at fremstille sundere kager og desserter, hvor traditionelle ingredienser er erstattet af næringsgivende råvarer, som matcher brugeres/kunders efterspørgsel efter et sundere og velsmagende tilbud af kager og desserter.

Fakta

Navn:
Sundere kager og desserter i køkkener
Type:
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
Varighed:
3,0 dage
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
Økonomi:
Deltagerbetaling 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
2286
Fagkode:
20962-

-

Målgruppe

Kurset retter sig mod faglærte, der arbejder med tilberedning af måltider og professionel forplejning i offentlige og private køkkener.

Mål

Du opnår viden, som gør dig i stand til:- At udvælge og kvalitetsvurdere egnede råvarer til produktion af indbydende, sundere og velsmagende kager og desserter.- At udvikle nye og kreative opskrifter til produktion af sundere kager og desserter målrettet konkrete brugergruppers behov og ønsker.- At erstatte udvalgte ingredienser i en eksisterende opskrift med mere næringsgivende råvarer og/eller andre sundere ingredienser.På baggrund af denne viden opnår du færdighed i: - At reducere ingredienser i en eksisterende opskrift og erstatte med næringsgivende råvarer eller andre erstatningsingredienser målrettet konkrete brugergruppers behov for et sundere tilbud af kager og desserter.- At anvende forskellige fremstillingsmetoder og planlægge produktionen af sundere kager og desserter samt udføre sensorisk bedømmelse af fremstillede produkter.- At opbevare kager og desserter efter gældende fødevarelovgivning.

Varighed

3,0 dage

Økonomi

De fleste AMU-kurser koster et mindre beløb i deltagerbetaling.

Deltagerbetalingen afhænger af din uddannelsesbaggrund. I nogle tilfælde kan den bortfalde.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne.

Se Økonomi under AMU.