Kurset retter sig mod faglærte, som arbejder med professionel forplejning i offentlige og private køkkener.
Kursus
Kalkulation ved produktion af mad
Med kurset opnår du viden og færdigheder, som gør dig i stand til at kalkulere og dimensionere madproduktion, hvor du tager højde for svind på forskellige fødevaregrupper gennem en beregning af svindprocenter.
Fakta
- Navn:
- Kalkulation ved produktion af mad
- Type:
- Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
- Varighed:
- 3,0 dage.
- Adgangskrav:
- Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
- Økonomi:
- Deltagerbetaling 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
- FKB-nr.:
- 2286
- Fagkode:
- 20876-
-
Mål
Du opnår viden, som gør dig i stand til:- At redegøre for, hvordan man kan beregne svind for forskellige fødevaregrupper, mængder, kost- og salgspris samt dækningsbidrag og kalkuleret dækningsgrad.- At redegøre for svindprocenter på forskellige fødevaregrupper.På baggrund af denne viden opnår du færdighed i: - At beregne svind på klargøring, produktion og anretning af en konkret madproduktion.- At anvende beregningsprincipper og kalkulationsmetoder til dimensionering af en konkret madproduktion.