Kursus

Bæredygtig fisk og skaldyr

Efter kurset har du viden om opdræts- og fiskeriformers konsekvenser for havet og dets biodiversitet samt om indkøb af fisk og skaldyr baseret på bæredygtige fangstmetoder og opdrætskriterier. Du kan kvalitets- og smagsvurdere fisk samt skaldyr fra akvakultur og/eller fiskeri og tilberede fisk og skaldyr fanget med skånsomme og bæredygtige fangstmetoder.

Fakta

Navn:
Bæredygtig fisk og skaldyr
Type:
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
Varighed:
2 dage
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
Økonomi:
Deltagerbetaling 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
2286
Fagkode:
49853-

-

Målgruppe

Kurset henvender sig til faglærte og medarbejdere med brancheerfaring, der er beskæftiget med madfremstilling og indkøb i offentlige køkkener, restauranter, kantiner og lignende.

Mål

Du opnår viden om: - Forskellige opdræts- og fiskeriformers konsekvenser for havet og dets biodiversitet.- Indkøb af fisk og skaldyr baseret på bæredygtige fangstmetoder og opdrætskriterier.- Relevante mærkningsordninger og guides, som understøtter et bæredygtigt valg af fisk og skaldyr.Du kan anvende den opnåede viden til at:- Kvalitets- og smagsvurdere fisk samt skaldyr fra akvakultur og/eller fiskeri.- Tilberede forskellige fisk og skaldyr fanget med skånsomme og bæredygtige fangstmetoder.

Varighed

2 dage

Prøve

Der er en skriftlig prøve til uddannelsen

Økonomi

De fleste AMU-kurser koster et mindre beløb i deltagerbetaling.

Deltagerbetalingen afhænger af din uddannelsesbaggrund. I nogle tilfælde kan den bortfalde.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne.

Se Økonomi under AMU.