Kursus

Varekendskab 1 - Bagværker

Faget giver dig viden om lovgivning på området og forudsætninger for at anvende og vurdere kvaliteten af råvarer til bagning.

Fakta

Navn:
Varekendskab 1 - Bagværker
Type:
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
Varighed:
Faget varer 7,5 dage.
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
Økonomi:
Deltagerbetaling 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
2267
Fagkode:
17205-

Varekendskab 1 - Bagværker er et enkeltfag fra uddannelsen til bager og konditor.

Målgruppe

Faget henvender sig til medarbejdere, der arbejder med fremstilling af bagværk og ønsker grundlæggende kendskab til råvarer i bageribranchen.

Mål

På kurset lærer du:

  • at redegøre for råvarernes anvendelsesområder, produktions- og kvalitetsmæssigt
  • at vurdere kvaliteten af meltyper, fedtstoffer, marcipan og bagemasser, chokoladetyper, sukkerarter og sødemidler, der anvendes i produktionen
  • at forbehandle frø- og kernetyper
  • at anvende og behandle hævemidler, stivelsesprodukter, æg og mælkeprodukter
  • at anvende din viden om fødevarelovgivningen i vurderingen af de varer, der indgår i produktionen
  • ud fra de anvendte mærkningsordninger - at redegøre for miljømæssige, sundhedsmæssige og etiske overvejelser i forbindelse med produktionen af bagværk og valg af råvarer

Varighed

Faget varer 7,5 dage.

Eksamen

Faget afsluttes med en bedømmelse.

Økonomi

De fleste AMU-kurser koster et mindre beløb i deltagerbetaling.

Deltagerbetalingen afhænger af din uddannelsesbaggrund. I nogle tilfælde kan den bortfalde.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne.

Se Økonomi under AMU.

Kvalifikationsniveau

Kurserne er placeret på niveau 3 i den danske kvalifikationsramme for livslang læring. Kvalifikationsrammen går fra niveau 1-8 og definerer det forventede udbytte af undervisningen. Læs mere om Kvalifikationsniveau for voksenuddannelser.