amu i brød-, kage-, dessert- og konfekturefremstilling
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)

Brød-, kage-, dessert- og konfekturefremstilling

Området omfatter arbejdsprocesserne i fremstilling af brød, kager, desserter og konfekture - hvad enten det foregår i et restaurationskøkken, et bageri, en fastfood-café eller i produktionen på en brød- eller chokoladefabrik.

Fakta

Navn:
Brød-, kage-, dessert- og konfekturefremstilling
Type:
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
Varighed:
Få dage til 6 uger
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog få undtagelser
Økonomi:
Deltagerbetaling. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
2267

Du får fx kendskab til friske råvarer og halvfabrikata, og du lærer om fremstillingsprocesser og betjening af maskiner. Du får lejlighed til at skærpe din håndværksmæssige kunnen, og du beskæftiger dig med emner som salg, produktudvikling og kvalitetssikring. Som ufaglært kan du få kursus i almen fødevarehygiejne.

Kurserne henvender sig til faglærte bagere, konditorer og chokolade- og konfektureassistenter, men også til den ufaglærte, der fx har startet egen konfektureforretning eller arbejder i en fødevarevirksomheds produktionsafdeling.

Se alle AMU-kurser inden for området Brød-, kage-, dessert- og konfekturefremstilling på Voksenuddannelse.dk.

Find kurser

Fold alle afsnit ud

Om kurserne

Brød-, kage-, dessert- og konfekturefremstilling omfatter kurser inden for emnerne:

  • Brød-, kage- og dessertfremstilling
  • Chokolade- og konfekturefremstilling
  • Fremstilling af fastfood
  • Kommunikation og samarbejde i bagerier og konditirier
  • Kvalitets- og egenkontrol i bagerier og konditirier
  • Salg og service i bagerier og konditirier
  • Sortimentsplanlægning, varebestilling og økonomistyring i bagerier og konditorier

Kurserne udbydes typisk af tekniske skoler få steder i landet.

Værd at vide

Brød-, kage-, dessert- og konfekturefremstilling omfatter flere korte kurser, som du kan tage enkeltvis eller sammensætte i forløb.

Det enkelte kursus kan være relevant for forskellige fagområder. Se alle uddannelser inden for Køkken, hotel, restaurant, bager, konditor og kødbranchen.

Varighed

Kurserne strækker sig fra få dage til 6 ugers varighed.

Optagelse og adgang

Alle har adgang til en arbejdsmarkedsuddannelse uanset alder eller uddannelsesbaggrund. Du skal dog have fast bopæl eller beskæftigelse i Danmark.

Kurserne retter sig særligt mod personer med faglært eller ufaglært baggrund. Til kurser, hvor der udstedes certifikat, skal du opfylde eventuelle adgangskrav fastsat som led i myndighedskrav eller organisationskrav til uddannelsen.

Det er det enkelte uddannelsessted, der administrerer optaget til et kursus.

Økonomi

De fleste AMU-kurser koster et mindre beløb i deltagerbetaling.

Deltagerbetalingen afhænger af din uddannelsesbaggrund. I nogle tilfælde kan den bortfalde. Se Økonomi under AMU.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne.

Kvalifikationsniveau

Kurserne er placeret på niveau 2,3,4 og 5 i den danske kvalifikationsramme for livslang læring. Kvalifikationsrammen går fra niveau 1-8 og definerer det forventede udbytte af undervisningen. Læs mere om Kvalifikationsniveau for voksenuddannelser

Få mere at vide

Brød-, kage-, dessert- og konfekturefremstilling er én blandt flere kompetencebeskrivelser under Efteruddannelsesudvalget for Køkken, Hotel, Restaurant, Bager, Konditor og Kødbranchen.

Vis andre AMU-kurser Skjul andre AMU-kurser

Kurser
Almen fødevarehygiejne
Digitale kompetencer til online undervisning
RKV før erhvervsuddannelse for voksne
Fagunderstøttende dansk som andetsprog for F/I
Ergonomi inden for faglærte og ufaglærte job
Introduktion til et brancheområde (F/I)
Arbejdsmarked, it og jobsøgning (F/I)
Praktik for F/I
Oprettelse af database til jobbrug
Standardisering af virksomhedens dokumenter
Jobrelateret brug af styresystemer på pc
Jobrelateret fremmedsprog med nuanceret ordforråd
Jobrelateret fremmedsprog med basalt ordforråd
Grundlæggende faglig regning
Grundlæggende faglig matematik
Faglig læsning
Faglig skrivning
Dansk som andetsprog for F/I, basis
Brug af pc på arbejdspladsen
Dansk som andetsprog for F/I, alment niveau
Dansk som andetsprog for F/I, udvidet niveau
Fagunderstøttende dansk som andetsprog for F/I
Dansk som andetsprog for F/I, basis
Dansk som andetsprog for F/I, alment niveau
Dansk som andetsprog for F/I, udvidet niveau
Almen fødevarehygiejne
Almen fødevarehygiejne for F/I
Opstillinger og layout i tekst
Indskrivning og formatering af mindre tekster
Værktøjer til risikoanalyse i madproduktionen
Ledelse af hygiejne og egenkontrol
Fødevarehygiejne og egenkontrol
Den personlige uddannelses- og jobplan
Grundlæggende faglig regning
Grundlæggende faglig matematik
Faglig læsning
Faglig skrivning
Arbejdsmiljø 1 i faglærte og ufaglærte job
Arbejdsmiljø 2 i faglærte og ufaglærte job
Patogene mikroorganismer i risikoanalyse
Introduktion til det danske arbejdsmarked (F/I)
Bæredygtighed ift. fødevarer, service & oplevelser
Bæredygtig produktion af mad og fødevarer
EUD-Oplæringsvejledning for den uddannelsesansvarl
EUD-Oplæringsvejledning for den daglige oplærer

Uddannelsens veje

Uddannelsessteder

På uddannelsesstedernes hjemmesider kan du finde mere information