Modulet giver forståelse for teknikker og procesanlæg til fremstilling af mælkekonserves, og du får viden om konserveringsteknik ved produktion af indhold og emballage.
Fx får du viden om de forandringer, der opstår i produktet i forbindelse med fremstilling og opbevaring.
Du lærer desuden om lovgivning på området og om principper for dokumentation.
Endelig får du færdigheder til at vurdere og vælge råvarer, ingredienser, emballage og procesudstyr.
Indhold
- Mælkekonserves med fokus på pulverprodukter, herunder produktionsflow, holdbarhed og konserverende principper
- Praktiske problemstillinger inden for teknologi og udstyr
- Praktiske øvelser i produktion af mælkekonserves, dokumentation og formidling af arbejdet
Undervisning
Undervisningen kan være tilrettelagt som dag-, aften- eller fjernundervisning. Se information på de aktuelle hold.
Uddannelsessteder
Modulet kan udbydes af:
- Erhvervsakademi MidtVest
- Erhvervsakademi Aarhus
- UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole
- Zealand Sjællands Erhvervsakademi
Eksamen
Der afholdes prøve efter hvert modul. Hele uddannelsen afsluttes med en eksamen.
Værd at vide
Mælkekonservesteknologi er valgfrit på akademiuddannelsen i proces-, laboratorie- og fødevareteknologi, men kan evt. indgå som valgmodul i andre akademiuddannelser. Tal med uddannelsesstedet om valg af relevante fag på din akademiuddannelse.
Se oversigt over fag på akademiuddannelserne.