Du lærer at tilrettelægge en industriel fødevareproduktion i overensstemmelse med lovgivningen. Bl.a. beskæftiger du dig med analyse af risikofaktorer og opstilling af egenkontrolprogrammer.
Desuden lærer du om hygiejneprocedurer, rengøringsplaner og rengøringskontrol, og du får færdigheder i at formidle problemstillinger om fødevaresikkerhed til andre.
Modulet har fokus på anvendt viden om
- Lovgivning og relevante standarder
- Biologiske, kemiske og fysiske risici ved forskellige fødevareproduktioner fra jord til bord
- De såkaldte HACCP-principper (Hazard Analysis and Critical Control Point)
- Metoder til rengøring og desinfektion
- Rengøringskontrol
Undervisningen kan være tilrettelagt som dag-, aften- eller fjernundervisning. Se information på de aktuelle hold.
Uddannelsessteder
Modulet kan udbydes af:
- Erhvervsakademi MidtVest
- Erhvervsakademi Aarhus
- UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole
- Zealand Sjællands Erhvervsakademi
Eksamen
Der afholdes prøve efter hvert modul. Hele uddannelsen afsluttes med en eksamen.
Værd at vide
Fødevaresikkerhed i Industriel produktion er retningsspecifikt på akademiuddannelsen i laboratorie- og bioteknologi, men kan evt. også indgå som valgmodul i andre akademiuddannelser. Tal med uddannelsesstedet om valg af relevante fag på din akademiuddannelse. Se oversigt over fag på akademiuddannelserne.